základní část, 32. kolo
30.04.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Boulaye Dia (© AFP)

Neapol ještě slavit nemůže, doma totiž jenom remizovala se Salernitanou

Už mohlo být hotovo a Neapol mohla po dnešku slavit svůj třetí mistrovský titul v historii. Bude si ale muset počkat, protože doma nezvládla souboj se Salernitanou. Jakkoliv byli Partenopei lepší, v koncovce se trápili a hosté z jedné z mála šancí vyrovnali na 1:1.

Neděle vypadala na dlouhé oslavy, avšak na ty si musí pod Vesuvem ještě počkat. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho vstupovali do utkání s tím, že pokud papírového outsidera Salernitanu porazí, budou mít Scudetto. Od první minuty tak neponechali nic náhodě a podnikali na branku Ochoy jeden výpad za druhým.

Ve 2. minutě hlavičkoval těsně vedle kanonýr Osimhen a stejný muž o chvíli později donutil i k prvnímu zákroku Ochou. Byl to mexický brankář, který dlouho střelce Partenopei znervózňoval. Ve 24. minutě fantasticky zlikvidoval už třetí Osimhenovu šanci a před koncem prvního poločasu i pumelenici záložníka Anguissy. Poločas skončil na stadionu Diega Armanda Maradony 0:0, nicméně všichni příznivci Neapole věřili, že ve druhém poločase to přijde.

Salernitana se prakticky jenom bránila, ale po změně stran také dokázala nepříjemně zahrozit. Osimhen si tentokrát před vlastní brankou málem vstřelil gól, ovšem brankář Meret byl na místě.

Kýžený okamžik přišel po hodině hry, kdy hosté neuhlídali rohový kop a ze vzduchu Mathías Olivera pomalu odstartoval mistrovské oslavy. Atmosféra na stadionu byla úchvatná, ale pořád zbývalo odehrát zhruba půlhodinu.

Neapol pak měla šance utkání definitivně rozhodnout, jenomže Salernitana byla proti. Kvaracchelijova střela byla na poslední chvíli zablokována a na druhé straně první ránu Kastanose musel vyrazit Meret. Byla to připomínka, že nic není ještě definitivní. V 81. minutě zazdil další obrovskou šanci Kvaracchelija, ale sám v postupu na brankáře minul zařízení. Vzápětí zažil stadion nečekaný šok. Boulaye Dia si navedl balón ke střele a nádherně trefil horní růžek.

Remíza 1:1 mistrovské oslavy odkládala, s čímž se Partenopei nechtěli smířit. Závěrečný tlak domácích odrážel zejména Ochoa. Neapol doma vyhrát nedokázala a po remíze 1:1 musí své oslavy prozatím odložit.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele