základní část, 31. kolo
22.04.2023 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů FC Turín (© AFP)

Lazio doma nečekaně podlehlo Turínu

Sobotní program italské nejvyšší soutěže přinesl velké překvapení v podobě porážky druhého Lazia s FC Turín. Hostům přitom na Stadio Olimpico stačila jediná branka, o kterou se pár minut před koncem prvního poločasu postaral Ivan Ilić. Jindy výborné Lazio tentokrát nepodalo optimální výkon.

Lazio tak může po tomto kole ztratit průběžné druhé místo a samozřejmě si tím zkomplikovat boj o Ligu mistrů. Granata si pro změnu upevnila postavení ve středu tabulky.

Všechno mohlo být přitom jinak, protože už v 1. minutě měli Biancocelesti zajímavou šanci. Po centru z pravé strany hlavičkoval z malého vápna Zaccagni, ale Milinković-Savić se stihl včas přemístit a v poklidu balón chytit. Na druhé straně zahrozil z brejku Radonjić a Provedel se musel tasit s výrazně těžším zákrokem. Bylo to důrazné varování směrem k obraně Lazia a další přišlo před koncem prvního poločasu už v podobě gólu. Ivan Ilić ze střední vzdálenosti vypálil a Provedel se natahoval k tyči marně.

Lazio bylo v problémech a za celý druhý poločas na to nedokázalo zareagovat. V 57. minutě byl blízko dalšímu gólu Radonjić a jeho ránu kryl Provedel. To už byl na hřišti i kanonýr Ciro Immobile, ovšem ani s ním v sestavě to Laziu nešlo. Závěrečný tlak se ze strany domácích nekonal a Turín nejtěsnější vedení uhájil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele