základní část, 22. kolo
11.02.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Davide Zappacosta (© AFP)

Střet trenérských bardů ovládla Gasperiniho Atalanta. Parádní ranou rozhodl Zappacosta

V duelu týmů bojujících o příčky zaručující účast v Lize mistrů uspěla Atalanta, která na stadionu Lazia zvítězila ve 22. kole Serie A 2:0. Výraznou převahu hostů v první půli využil Davide Zappacosta, který povedeným pokusem vymetl šibenici a rozhodl o cenné výhře svého klubu. Zkušený krajní bek si v prvním zápase po zranění připsal premiérový přesný zásah v této sezoně. Sobotní zápas proti sobě svedl dva nejstarší trenéry italské ligy. Posun do nejlepší trojky tabulky slavil 65letý Gian Piero Gasperini, který předčil o rok mladšího Maurizia Sarriho.

Římští Orli sice před nedávnem rozstříleli AC Milán, od té doby ovšem nevyhráli ani v jednom ze tří soutěžních duelů. Naposledy například pouze remizovali ve Veroně. Zadrhla se rovněž strhující ofenzivní forma Atalanty, která nejprve neskórovala na hřišti Interu v rámci poháru a následně ani v lize na půdě Sassuola. S venkovní formou bojovala už od konce zimní přestávky, na druhou stranu na Stadio Olimpico neprohrála pětkrát v řadě.

Od úvodního hvizdu byli jasně nebezpečnější hráči Atalanty. S pohotovými pokusy Teuna Koopmeinerse i Hanse Hateboera si ale poradil Ivan Provedel. Po čtvrthodině hry poprvé zahrozili domácí. Z vynikající práce Sergeje Milinkoviče-Saviče těžil Ciro Immobile, který však neukončil více než měsíc dlouhé čekání na gól a bránu z nadějné pozice trestuhodně přestřelil. Pak už opět útočili hosté, šanci Ademoly Lookmana vyrážel Provedel na břevno. Tlak týmu z Bergama přetavil v zaslouženou branku Zappacosta, který ve 23. minutě nechytatelně zamířil do šibenice. Další vyloženou šanci si Lombarďané nevytvořili a naopak v závěru poločasu málem srovnal Mattia Zaccagni. Pokus nejlepšího střelce Orlů z hranice vápna však zastavil Juan Musso.

Immobile potvrdil střelecké trápení ve 48. minutě, kdy zevnitř vápna nepřekonal gólmana modročerných. Jen o pár vteřin později nevyužil samostatný únik na druhé straně ani Rasmus Höjlund. Talentovaný Dán ovšem nemusel dlouho smutnit, neboť v 65. minutě uklidil přízemní centr Lookmana do odkryté sítě. Závěr utkání si Atalanta zkušeně pohlídala a nevýrazné Biancocelesti nepustila k žádné další příležitosti na zdramatizování posledních minut.

Souboj týmů posazených na pohárových příčkách tak ovládla Atalanta. Ta v příštím kole 19. února přivítá Lecce, Lazio se tentýž den představí na hřišti Salernitany.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele