základní část, 7. kolo
18.09.2022 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Giorgio Scalvini (© AFP)

Atalanta opět dobyla Řím, domácí se netrefili ani jednou

Atalanta opět potvrdila, že ve Věčném městě si zpravidla ví rady. Vyhrála i dnes, v hodně emotivním utkání jí k tomu stačila jediná trefa. Brankáře Ruie Patrícia pokořil už v první půli mladý obránce Giorgio Scalvini.

Pro AS začalo dnešní utkání hodně smolně, protože ještě v rámci rozcvičky se zranil hvězdný útočník Paulo Dybala. AS s ním na hřišti nebo bez něj, to je obrovský rozdíl. A s Dybalou na hřišti se náhle zlepšují i výkony ostatních hráčů. Ani La Dea to ale neměla jednoduché, protože už v osmé minutě musel střídat brankář Musso kvůli zranění.

Jinak úvodním minutám kralovaly primárně obrany, činily se defenzivní zdi na obou stranách. První střelu na branku jsme proto viděli až po půlhodině hry, kdy se do šance probil obránce Roger Ibañez. Jeho ránu ale zlikvidoval náhradní brankář Marco Sportiello. A i díky tomu se Atalanta mohla ujmout vedení.

Deset minut před koncem první půle totiž mladý útočník Rasmus Winther Højlund obešel ve vápně stopera Ibañeze a naservíroval míč do druhé vlny. Tam si naběhl mladíček Giorgio Scalvini a krásnou ranou k tyči prostřelil zkušeného Ruie Patrícia.

Ještě do poločasu se AS snažilo srovnat, jenže Sportiello zakončení Abrahama z kroku vyrazil. Atalanta hodně faulovala a sudí Chiffi rozdal za celé utkání sedm žlutých karet - všechny hráčům hostí. Vyloučil ale Josého Mourinha, který hodně nelibě nesl neodpískání kontaktu ve vápně mezi Zaniolem a Okolim.

Chvíli poté Atalanta málem zvýšila. Obránce Çelik si málem dal vlastní branku a jen pozorný Abraham dokázal míč vykopnout z čáry. AS dnes postrádalo klid v koncovce, jak ukázal patnáct minut před koncem i Ibañez. Jeho hlavička po centru od Pellegriniho těsně minula tyč a AS doma padlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
tadko97

Verím vo výhru..Len sa bojím zase dvojky Matić-Cristante..

Tip: 2:1

Reagovat
Largo

Reagovat
Houfi

Toho se bojí všichni ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele