základní část, 28. kolo
02.04.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Sergej Milinković-Savić a Danilo Cataldi (© AFP)

Lazio si v Monze dokráčelo pro dvougólovou výhru

V první čtyřce se po tomto kole udrží Lazio, které jinak v Monze nemělo jednoduchou úlohu. Římský celek nakonec vybojoval tři body díky brankám Pedra a Sergeje Milinkoviće-Saviće a upevnil si klíčovou pozici v popředí tabulky.

Monza už v letošním ročníku Serie A dokázala potrápit a obrat o body nejeden zvučný celek, ale tentokrát se jí to před vlastními diváky nepovedlo.

Lazio samozřejmě výrazně pomohla rychlá branka. Ve 14. minutě nechala defenziva domácích projít balón až k nohám španělského křídelníka Pedra, který pohotovým zakončením k tyči otevřel skóre. Brankář Di Gregório vůbec nestačil zareagovat a v pokleku se jen ohlédl. Monza měla v prvním poločase jednu šanci na vyrovnání, jenomže Sensiho hlavička skončila jen vedle tyče a tím výčet jejích příležitostí skončil.

Další průběh prvního poločasu už nic zásadního nenabídl, ale druhé dějství ještě slibovalo drama, pokud by se Monze podařilo vyrovnat.

Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho se ale nechtěli strachovat o hubený výsledek a na začátku druhého poločasu přidali další gól. Konkrétně Sergej Milinković-Savić vystřihl nádherný přímý kop a Di Gregório se proletěl vzduchem marně! Výstavní branka znamenala konec domácích naději. Po zbytek utkání Biancocelesti kontrolovali výsledek a pohodlně si dokráčeli pro tři body. Pokud jde o Monzu, ta prohrála poprvé po třech zápasech.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele