27. kolo
28.02.2022 20:50 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Mario Pašalić (© AFP)

Atalanta rozstřílela Sampdorii čtyřmi góly

Atalanta si se Sampdorií poradila ve velkém stylu a na dnešní duel bude vzpomínat zejména záložník Teun Koopmeiners, který se postaral o dvě branky svého týmu. Sampdoria neměla šanci a týmu z Bergama podlehla až moc snadno.

Orobici v jarní části této sezony rozhodně nehrají své maximum a stávají se často terčem kritiky. Zejména jejich ofenziva mnoha absencemi trpí víc než dřív a Atalanta i kvůli tomu má vůbec problém se probojovat na místa zaručující příčky Ligy mistrů. Dnes to ale domácí Atalantě vycházelo prakticky od prvních momentů. V šesté minutě se Mariu Pašalićovi povedlo naběhnout si do vápna na parádní centr ze strany a hlavičkovat ho přesně mimo dosah brankáře Falconeho.

Atalanta ale neustávala a po třiceti minutách se její ofenzivní snahy opět vyplatily. Matteo Pessina poslal do šance Teuna Koopmeinerse a ten si poradil jak s vracejícím se zadákem, tak především s brankářem Falconem - 2:0.

Sampdoria v těchto chvílích vůbec nevěděla, která bije. Deset minut před koncem první půle ještě přežila šanci Maria Pašaliće, který si naskočil na centr od Hateboera a hlavičkoval těsně vedle brány. Hosté v Bergamu nepřevedli prakticky nic ze svého repertoáru a "děkovat" za to mohli právě domácí obraně, která je k ničemu nepustila.

Doria po změně stran třikrát střídala a do hry pustila novou krev, která jí ale moc nepomohla. Její hra se nijak nezlepšila, Atalanta větší nebezpečí nezaznamenala a naopak se sama pouštěla do dalších a dalších výpadů. Větší chvíli si připravovala půdu pro zakončení, ale když už se jí to povedlo, byl z toho další gól.

Po hodině hry se Alexej Mirančuk (který byl na hřišti sotva pár minut) dostal k míči, nádherně našel nabíhajícího kolegu Koopmeinerse a nizozemský záložník se přesnou ranou prosadil. Stanovil skóre na 3:0 pro Orobici a hostům se dnešní duel asi zdál nekonečný.

O slovo se ke konci utkání přihlásil Andrea Conti, jenž hrával i za Bergamo. Jeho rána ale skončila jen na tyči! Poslední slovo měli naopak domácí. Čtyři minuty před koncem se prosadili ještě jednou a tentokrát naposledy. Remo Freuler našel před vápnem připraveného Mirančuka, který si navedl míč na střed vápna a napálil jej mimo dosah brankáře Falconeho. Tím uzavřel vcelku jednostrannou záležitost dnešního duelu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele