18. kolo
17.01.2021 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Simy (© AFP)

Benevento dostalo nepříjemnou facku. Crotone mu nasázelo čtyři branky

Nedělní program Serie A byl hodně bohatý na góly a další příděl se konal v Crotone. Domácí vyhráli klíčový nováčkovský souboj s lepším Beneventem, jehož obranu rozebrali čtyřikrát.

Crotone sice dnes odpoledne hrálo s rozjetým Beneventem, kterému se v první lize extrémně daří, ale přesto nehodlalo házet flintu do žita. Že by to dnes mohlo jít mnohem lépe než v minulých týdnech, ukázal hned úvod střetnutí. Ve 4. minutě totiž Pereira nacentroval do vápna, kde šli po míči Nwankwo s Glikem. Hlavičku sice vyhrál Glik, ale zamířil pouze do vlastní brány!

Benevento se ale okamžitě vzpamatovalo. V 9. minutě volalo po odpískání penalty za faul Magallána na Tuiu, což sudí neudělal. O minutu později zase Lapadula našel Marca Saua a ten pálil jen těsně vedle. Zdálo se, že gól Beneventa je jen otázkou času. Ale to se nestalo. Naděje hostí totiž ve 29. minutě pořádně přimrazil Simeon Nwankwo. K němu se se štěstím dostal míč po snaze Vuliće. A protože byl sám před padajícím gólmanem, měl úlohu hodně snadnou - 2:0.

Snížit mohl Insigne, jenže pálil mimo. A v nastavení zase Cordaz skvělým zákrokem rukou odvrátil snížení Hetemaje. Benevento nehrálo špatně, ale Crotone dnes bylo nadmíru efektivní. V 54. minutě už vedlo o tři branky. Pereira centroval do vápna, Riviére přiťukl míč Nwankwovi a nigerijský útočník i přes krkolomné zakončení na dlouhou nohu přeci jen vsítil třetí gól.

Benevento naprosto propadalo v obraně, čehož v 65. minutě opět využil Nwankwo. Na přetažený centr do vápna sice nedosáhl, ale vrátil jej na hranici vápna. Miloš Vulić si srovnal míč na silnější nohu, obešel dva protihráče a míč krásně zakroutil do sítě! Benevento sice obralo brankáře Cordaze o čisté konto, když se s pomocí teče v 82. minutě prosadil Iago Falqué, ale na radosti domácích to nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele