24. kolo
15.02.2019 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Stará dáma si poradila s Frosinone rozdílem třídy

Juventus si na domácí půdě v pohodě poradil s Frosinone a zatížil jeho konto třemi zásahy. O ně se podělili Dybala, Bonucci a Ronaldo.

Frosinone nemělo podle papírových předpokladů moc velkou šanci na úspěch, ale nehodlalo jít na trávník s poraženeckými pocity. O šanci zazářit proti věhlasnému soupeři se prali Salamon, Molinaro, Viviani, Ciofani nebo Sportiello. Největším tahákem v dresu domácí Staré dámy byl samozřejmě Cristiano Ronaldo, který do utkání vešel po boku s Mandžukićem a Dybalou.

Obrana Frosinone se zkrátka měla na co těšit a úvodní minuty to jen potvrzovaly. Zároveň Juventus potvrzoval jistotu v obraně, do níž se vrátilo osvědčené duo Bonucci a Chiellini. První zajímavější šanci měli ale hosté, když si Ciofani zpracoval míč hrudí a následně rozběhl svého kolegu Camilla Ciana. Jeho akci ale zastavil vracející se Chiellini.

Byl to samozřejmě Juventus, kdo kontroloval hru a šel také rychle do vedení. Už v šesté minutě se sny o bodech začaly pro Frosinone rozplývat. Cristiano Ronaldo podržel míč a i když uklouzl, dokázal jej dostat k Paulu Dybalovi. Mladý Argentinec zvolil trochu překvapivou střelu zpoza obránce a dobře udělal, protože jeho krásná rána zapadla za záda marně plachtícího Sportiella - 1:0.

O chvíli později se podobně pokoušel zakončit Ronaldo, jenže proti němu vyrazil Capuano. Juventus měl jasnou převahu a brzy se dočkal navýšení vedení. Po rohovém kopu totiž hostující obrana zazmatkovala a sám na zadní tyči mohl hlavičkovat Mario Mandžukić. Jeho pokus sice ještě dokázal Marco Sportiello vyrazit, ale na dorážku Leonarda Bonucciho už nestačil.

Juventus plnil plán na sto dvacet procent, takže si mohl dovolit menší oddych. Frosinone stále ke svému soupeři přistupovalo s respektem, což byla voda na turínský mlýn. Po standardní situaci ve 40. minutě si vzal míč na starosti Ronaldo, jenže jeho rána prosvištěla kolem tyče Sportiellovy brány.

Ani druhá půle nezačala pro Frosinone nijak dobře a outsider utkání se prakticky neustále bránil. Není divu, že většina míčů do vápna hledala Cristiana Ronalda. V 54. minutě si portugalská ikona nabíhala na zadní tyč, jenže skvělý pas od Khediry na poslední chvíli před Ronaldem tečoval stoper Goldaniga.

Ronaldo se ale přeci jen dočkal. Po hodině hry Can dostal míč do vápna a nahrál na pravý kraj volnějšímu Mandžukićovi. Zkušený Chorvat nesobecky vyzval zpětnou nahrávkou na penaltu právě Ronalda a hráč s číslem sedm na zádech se z první nemýlil - 3:0.

S přibývajícím časem Frosinone docházely síly stále výraznějším způsobem. Aby toho na přetíženou obranu hostí nebylo málo, do hry se dostal Federico Bernardeschi. A italský útočník sedm minut před koncem ještě pořádně protáhl brankáře Sportiella.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 Cr7 2x Dybala Mandzukič

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra dá CR7 první hattrick v Juve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele