14. kolo
26.11.2017 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Neapol veze tři body z Udine, rozhodl Jorginho

Neapol dokázala vyhrát v Udine, i když v souladu s ostatními dnešními výsledky ani ona neukázala ofenzivní smršť. K výhře Sarriho svěřencům stačiloa jediná branka, o kterou se z dorážky po penaltě postaral záložník Jorginho.

Neapol jela do Udine, aby se pokusila opět si připsat tři body. Před utkáním to vypadalo všelijak, protože Zebry se zaučují pod novým trenérem a to je situace, která dosud nevýrazné mužstvo může úplně probudit. Massimo Oddo měl rovněž těžkou práci, neboť Neapol není úplně chápavým soupeřem pokud jde o milodary. Navíc dnes nasadila obvyklé opory jako Callejón, Insigne, Hamšík nebo Mertens s Reinou či Koulibalym.

Udinese se doma spoléhalo mimo jiné na Fofanu, Baráka, Scuffeta, Danila nebo De Paula s Pericou. Především mladý brankář Scuffet si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat, o což se Neapol důkladně starala. Do prvního zakončení se po pohledné akci dostal hostující kapitán Marek Hamšík, jenže poslal balon s hodně malou razancí jen doprostřed brány. Tak to slovenská hvězda zkoušela coby asistent, jenže v tomto případě se před ni v poslední možný moment dostal obránce Ali Adnan.

Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Kalidou Koulibaly nejprve vybojoval míč a zakládal rychlý útok pro Insigneho, který vak o balon nakonec přišel. I díky tomu se mohli do ofenzivních snah pustit domácí, jenže Barákovu nahrávku záložník De Paul nevyužil a místo toho vybojoval jen rohový kop. Rozhodující moment první půle nastal po třiceti odehraných minutách.

V pokutovém území se totiž k zemi sesunul obránce Maggio a sudí Marco Di Bello se rozhodl pro pokutový kop! K němu se postavil zkušený záložník Jorginho, avšak Scuffeta nepřekonal! Alespoň ne napoprvé. Když ale Scuffet vyrazil míč opět jen před sebe, Jorginho už míč z dorážky dokázal dostat do sítě - 1:0 pro hostující Neapol.

Udinese se pokoušelo o okamžitou odpověď a útočící Stipe Perica dostával dobrou nahrávku po lajně od Baráka, ale výsledný centr se mu hodně nepovedl. Jinak Neapol nenechávala svému soupeři moc prostoru a dobře pracovala s balonem. První půli zakončoval záložník Allan střelou hodně mimo, takže do šaten odešli hráči Partenopei o trochu šťastnější. Ideální první půli ale nepředvedli.

Udinese muselo hodně zabrat v ofenzivní fázi, pokud chtělo vytvořit alespoň náznak šance. Neapol zato působila hodně živě a po změně stran v tom vesele pokračovala. Rána Driese Mertense svůj cíl nenašla kvůli obraně domácích, stejně dopadl pokus Marka Hamšíka. Do slibné příležitosti se na opačné straně dostával útočník Stipe Perica, jenže ani on neměl mnoho štěstí.

Celkově se ve druhém poločase nehrálo v tak vysokém tempu jako v tom prvním a Neapol spíše spoléhala na těsné vedení. To mohl smazat Antonín Barák, který se dvacet minut před koncem hry postaral o krásnou ránu z pětadvaceti metrů. Brankář Pepe Reina byl ale připraven a jeho táhlou střelu zlikvidoval. Neapol věděla, že nesmí domácím moc dovolit a do slibné šance se probil José Callejón. Jeho volej ale trefil jen Scuffeta.

V samém konci se na trávník dostal i záložník Jakub Jankto a Antonín Barák ještě dvakrát střelecky zahrozil. V nastavení druhé půle ještě jednou prověřil Pepeho Reinu, jenže ten se dnes odpoledne rozhodl pro čisté konto a parádním zákrokem si jej také uchoval až do konce napínavého utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
noustres

plichta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele