13. kolo
19.11.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Turín FC - Chievo Verona 1:1

Utkání mezi Turínem a Chievem nakonec skončilo remízou 1:1, ale vůbec to tak dopadnout nemuselo. Oba celky měly několik možností rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Tu vůbec největší zhatil Andrea Belotti neproměněným pokutovým kopem.

Mírnějším favoritem zápasu byl Turín, který spoléhal na svoje ofenzivní trio Ljajič, Belotti, Falqué, ovšem byli to hosté, kdo jako první vážně ohrozil branku soupeře. Inglese se na zadní tyči dostal k hlavičce a domácí tým zachránila tyčka. Za dalších osm minut už Salvatore Sirigu inkasoval. Hetemaj na zadní tyči zvládl hlavičkový souboj a Chievo díky němu vedlo 1:0.

Turín se dlouho nemohl dostat do tempa, až po půlhodině hry zakroutil balón Ljajič a stoper Burdisso na něho těsně nedosáhl. Ve 34. minutě už to Granatě klaplo, centr Obiho našel hlavičkujícího Daniela Baselliho a Sorrentino byl bez šance.

První poločas tedy skončil nerozhodným výsledkem 1:1, ale ve druhém dějství se ještě měly dít věci. Jeho začátek sice příliš atraktivní nebyl - boj o střed hřiště, spousta faulů a nepřesnosti. V 67. minutě zazdil obrovskou příležitost Falqué, když napálil břevno a po něm i dorážející Belotti, který střílel pánu Bohu do oken. O chvíli později došlo ve vápně Chieva k faulu na Belottiho a celou situaci musel posuzovat až videorozhodčí. Hlavní sudí se nakonec přiklonil k penaltě a Turín měl jedinečnou možnost si zajistit vedení. Andrea Belotti však kritický moment nezvládl, Sorrentino ho vychytal a udržel nerozhodný výsledek.

Chievo mohlo ledabylost Belottiho trestat, ale Sirigu vše pochytal. Nervózní závěr zápasu nakonec nedohrál Ivan Radovanovič, který uviděl za potyčku s protihráčem rovnou červenou kartu. Krátkou početní výhodu však domácí nevyužili a nakonec si s Chievem body rozdělili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele