36. kolo
06.05.2018 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Turín obral Neapol, její sen o titulu se téměř rozplynul

Turínské FC dokázalo v posledních chvílích vstřelit branku Neapoli a domácí celek se musel rozejít se svým soupeřem jen remízou. Trochu paradoxně tak FC pomohlo městskému rivalovi Juventusu ke Scudettu, neboť aktuálně má Juve náskok šesti bodů. Neapol sice doma dvakrát vedla, ale Turín dokázal vždy odpovědět stejným způsobem.

Zdá se, že Juventus je definitivně mistrem. A dopomohl mu k tomu městský rival, turínské FC. To dnes jelo pod Vesuv, kde se ukrývá ambiciózní Neapol, která před sezonou urputně vyhlašovala atak na titul. Po dnešním zápase ale ztrácí na Juventus už šest bodů a do konce zbývají jen dva duely. V nich tak Juventus musí uhrát jen bod a nemusí se ohlížet na soupeřovy výsledky.

Trenér Sarri nehodlal nic podcenit a ukázal, že tři body jsou pro něj dnes proti Býkům hodně důležité. Na trávník vyslal borce jako Hysaj, Albiol, Jorginho, Zieliński, Callejón, Mertens nebo Insigne. Trenér Mazzarri přijel se známou motivací, neboť se v podstatě vracel "domů". A využil k tomu Bonifaziho, Burdissa, De Silvestriho, Nianga, Rincóna, Baselliho či Ljajiće. Pod tlakem se od prvních minut ocitli právě hráči Býků.

První zajímavý pas od Jorginha přilétl do vápna a hledal spoluhráče, ale nakonec jej zastavil pozorný obránce Nicolás Burdisso. Další zajímavá přihrávka na Mertense do pokutového území byla zablokována, avšak balon se poté odrazil přímo na kopačku Lorenza Insigneho. Ten zamířil přímou střelou těsně vedle!

Mnohem lépe to domácím vyšlo po pětadvaceti minutách, když se ve vlastní šestnáctce s míčem příliš "mazlil" Nicolás Burdisso v roli posledního muže, míč nezpracoval ideálně a blízko stojící Dries Mertens toho využil. Balon mu sebral a jemně jej píchl do brány - 1:0 pro Neapol.

Domácí samozřejmě hráli mnohem lépe a po první vstřelené brance se víc uklidnili. Býci ale nepolevili a Neapol si naopak občas musela dávat pozor na jejich zajímavé šance. Ljajićův centr z pravé strany Pepe Reina vyboxoval jen zpět do zámezí. Deset minut před koncem první půle se hosté dopustili další chyby v obraně, dnes docela častý jev, jenže José Callejón ranou z patnácti metrů Sirigua nepřekonal! V poslední akci první půle si prudkou kolmici na Lorenza Insigneho Sirigu včasným vyběhnutím pohlídal.

Po chvíli hry v druhém dějství Turín ukázal, že to s ním Neapol ještě vůbec nebude mít tak jednoduché. Adem Ljajić našel skvělou kolmicí do vápna nabíhajícího Baselliho, který zamířil k tyči a s pomocí teče obránce Vlada Chirichese srovnal na 1:1!

Tou dobou Neapoli trochu docházely síly a také nápady, takže se nejednalo o úplně atraktivní pasáž hry. Turín naopak velmi dobře bojoval a v obraně působil jistějším dojmem. Oba trenéři viděli, že musí dodat život svým skomírajícím jedenáctkám, takže došlo k několika střídáním. Do hry se dostali Belotti, nebo Milik a Hamšík na druhé straně. A právě slovenský kapitán ukázal, že stále má Neapoli co nabídnout.

Ještě před ním se do míče opřel Milik, jehož radost zastavilo břevno. Jen dvě minuty po svém nástupu na hřiště se pak ukázal Hamšík, který natáhl k dělové ráně z dvaceti metrů a překonal bez větších obtíží brankáře turínského celku - 2:1 pro šťastnou Neapol.

Štěstí jí ale nevydrželo úplně dlouho, neboť sedm minut před koncem měli Býci šanci zahrávat přímý volný kop. Adem Ljajić našel v pokutovém území hlavu trestuhodně neobsazeného Lorenza De Silvestriho, který už tváří v tvář Reinovi neměl problém srovnat na konečných 2:2!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

2:0

Reagovat
milan78

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele