38. kolo
20.05.2018 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Crotone sestupuje, domácí Neapol vyhrála

Osud Crotone byl dnes odpoledne zpečetěn, neboť hosté nedokázali uhrát ani bod s Neapolí. V kombinaci s dalšími výsledky to znamená sestup maličkého týmu a konec jeho nadějí. Postaraly se o to branky Arkadiusz Milik s Josém Callejónem ještě v první půli a konečná úprava Marca Tumminella už neznamenala prakticky nic.

Neapol věděla, že na změnu umístění už nemá šanci. Zbývalo jí tedy dohrát s hrdostí poslední zápas sezony a nechat plány na vendetu až na příští sezony. V ní se možná nejeden hráč dnešní základní sestavy už neobjeví. Dnes v ní nezačal ani obvyklý kapitán Marek Hamšík, loučil se naopak Pepe Reina. Dočkali jsme se mimo jiné Ruie, Milika, Callejóna, Insigneho nebo Allana.

Crotone hrálo o všechno a mělo o motivaci postaráno. Dnes muselo zvítězit nebo alespoň remizovat a ještě nemělo situaci ve svých rukou. Hodně nepříjemný pocit. O poslední šanci na záchranu ligy bojovali hráči jako Cordaz, Martella, Barberis, Mandragora, Rohdén, Trotta nebo Nalini.

První minuty vyzněly mnohem lépe pro Neapol, které však dělala velké problémy finální fáze. Domácí působili poměrně nesehraným dojmem, ale na nepříliš kvalitní Crotone to stačilo. Marcello Trotta roztáhl po patnácti minutách hru na levé křídlo na Andreu Naliniho, jenž se ale prezentoval hodně nešťastnou střelou. Zieliński na druhé straně hledal na pravém křídle rozběhnutého Callejóna, jenž ale také nezakončil podle představ.

Po dvaceti minutách to Neapoli začalo vycházet. Lorenzo Insigne si na levém křídle narovnal míč na pravačku a vystřelil. Jeho nahrávku možná ještě trefil Arek Milik, ale míč stejně skončil těsně vedle. O chvíli později už domácí ochozy mohly slavnostně křičet. Insigne z pravé strany odcentroval na vzdálenější tyč, kde se do vzduchu pověsil vysoký a hbitý Arek Milik. Jeho zakončení šlo mimo Cordaze, který na míč nedosáhl - 1:0.

Neapol byla jasně aktivnějším týmem a i když se Crotone nedá upřít snaha, kvalitativně na svého soupeře stačit nemohlo. Allan se o chvíli později pokoušel o další zajímavou ránu, kterou poslal těsně vedle. Po třiceti minutách byl osud Crotone snad již definitivně zpečetěn.

Skvělý centr mladého Itala Lorenza Insigneho doklepl na zadní tyči z bezprostřední blízkosti do sítě španělský veterán José Callejón. Jeho trefa nebyla složitá, ale možná o to cennější - 2:0 pro domácí Neapol!

A Partenopei neustávali ve skvělé snaze o nádherné loučení s ligou. Zielińskiho ránu vyrazil brankář Cordaz jen s velkou námahou. Ke konci zajímavého a atraktivního poločasu hbitý Lorenzo Insigne připravil pozici pro Josého Maríu Callejóna. Španělský křídelník pálil z osmnácti metrů pod břevno. Alex Cordaz se prolétl vzduchem a vytlačil balón nad svou bránu!

Minutu po změně stran málem Crotone snížilo. Mohl se o to postarat útočník Marcello Trotta, jenže jeho dorážka do brány trefila jen výborně zasahujícího obránce Koulibalyho. Klíčová postava dnešního večera, Lorenzo Insigne, se prezentovala dalším povedeným výkonem. Jeho rychlé nohy a ještě rychlejší myšlení byly pro Crotone velkým problémem.

Deset minut poté Arkadiusz Milik pálil ze zajímavé pozice těsně vedle. Domácí byli jasnými vládci utkání a jejich držení míče nedovolovalo Crotone zvrat, který si tolik jeho fanoušků přálo. Další branku mohl přidat střídající Dries Mertens, který vypálil hodně jedovatou ránu po zemi. Brankář Alex Cordaz se ale vytáhl a jeho ránu zmařil.

Tři minuty před koncem Cordaz ještě vychytal ránu Poláka Zielińskiho a pomohl k tomu, že Crotone ještě zdramatizovalo utkání. V nastavení totiž Bruno Martella vyvezl balón po levé straně dopředu a naservíroval jej na střídajícího mladíka Marca Tumminella, který snížil. Víc ale Crotone nedokázalo a sestup jej nemine.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
zde73

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele