13. kolo
18.11.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - AC Milán 2:1

Italskou nejvyšší soutěž povede i po tomto víkendu Neapol. Parthenopei porazili naprosto zaslouženě AC Milán 2:1, když hosté nepředvedli na San Paolo prakticky nic. Za domácí se prosadili Lorenzo Insigne a Piotr Zielinski. Kosmetickou úpravu výsledku zařídil pozdní brankou v nastavení Alessio Romagnoli.

Dalo se očekávat, že tempo zápasu bude udávat domácí Neapol. Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho se dostali do první vážnější příležitosti po patnácti minutách, kdy Lorenzo Insigne načechral balón na zadní tyč, kde Donnarummu hlavou prověřil Callejón. O několik minut později pak napřáhl ze střední vzdálenosti Allan a i když Donnarummovi balón vyklouzl z náruče, nebezpečí z dorážky nehrozilo. Každopádně Neapol si za svojí aktivitu gól zasloužila a dočkala se ho ve 34. minutě. Lorenzo Insigne si naběhl na pas za obranu a přehodil vyběhnutého brankáře AC Milán. Pomezní sice odmával ofsajd, ale hlavní sudí branku po poradě uznal.

Že se trefil právě Lorenzo Insigne působilo dost symbolicky, protože právě jeho nenasazení do sestavy italské reprezentace v baráží proti Švédsku bylo trenéru Venturovi vyčítáno.

Každopádně zpátky na San Paolo k zápasu Neapole s AC Milán. V těžké pozici se totiž ocitl nikoliv Ventura, ale Vincenzo Montella. Jeho tým proti silnému soupeři opět ztrácel. V nastavení se znovu řítil na Donnarummu Insigne a tentokrát byl zvednutý praporek zcela na místě.

Parthenopei dál útočili, v 50. minutě se zjevil před Donnarummou Mertens a brankář jeho pohotový pokus vyrazil. AC příliš šancí nemělo, snad jen Borini byl ve stoprocentní šanci, jenomže Pepeho Reinu nepřekonal.

Tři body domácím výrazně přiblížil čtvrthodinu před koncem Piotr Zielinski. Obrana Rossoneri opět zaspala a Zielinski sám před Donnarummou nasadil mladému brankáři jesličky. Po druhé brance už nikdo o vítězství Neapole nepochyboval. AC Milán se sice v nastavení zmohl na korekci, ale to už bylo příliš pozdě. Do balónu se z voleje opřel Alessio Romagnoli a přesnou ranou k tyči zkazil Reinovi čisté konto.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORZA MILAN 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele