34. kolo
22.04.2018 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Domácí Lazio Řím rozmetalo Sampdorii čtyřmi góly

Lazio si dnes odpoledne v klidu pohrálo se Sampdorií, která z Věčného města odjíždí se sklopenou hlavou. O to se postaral především Ciro Immbile, který v závěru utkání vstřelil hned dvě branky. Kromě něj se na střeleckou listinu zapsali také de Vrij a Milinković-Savić. Sampdoria naopak opět dokázala, že římské Lazio rozhodně není jejím oblíbeným soupeřem.

Sampdoria si s Laziem větinou poradit neumí a dnes věřila, že to změní. Trenér Marco Giampaolo poslal na hřiště poměrně silnou jedenáctku, v níž nechyběli hráči jako Viviano, Bereszyński, Ferrari, Torreira, Praet, Ramírez nebo Zapata. Lazio však bylo jasným favoritem a hodlalo potvrdit, že jeho útok je hodně obávanou zbraní.

Od začátku nastoupili Parolo, Milinković-Savić, Lulić, Anderson nebo Immobile. A právě na něj si obránci hostí museli dávat pořádný pozor. Zpočátku to byl spíše opatrný herní projev z obou stran, především Sampdoria spíše vyčkávala. Ciro Immobile hned několikrát rozkmital své rychlé nohy, ale občas to bylo až příliš rychle, takže mu sudí Orsato musel pískat ofsajd.

Ani dvacet minut na hřišti nemohl strávit Marco Parolo, neboť se zranil a do hry byl místo něj vyslán Jordan Lukaku. Pokud někdo zlobil opravdu mimořádně obránce Námořníků, byl to Brazilec Felipe Anderson. Jeho průniky dělaly velké problémy nezkušené obraně a jeho míčová technika jakbysmet. Ve 23. minutě si na centr ze strany naskočil záložník Lucas Leiva a brankář Viviano musel být hodně rád, když viděl, jak míč míří nad břevno!

Ve 32. minutě už se domácí Lazio konečně prosadilo. Ostrý centr z levé strany našel na malém vápně hlavu záložníka Sergeje Milinkoviće-Saviće. Srbský talent má na hlavičkování potřebné parametry a dnes jich dokázal využít - 1:0.

Druhou branku mohli domácí přidat posléze, protože Lucas Leiva pálil velmi dobře tvrdou střelou z voleje. Lazio v těchto chvílích drtilo svého soupeře a bylo prakticky neustále nastěhované před jeho šestnáctkou. Pět minut před koncem první půle za svou pasivitu a špatné bránění Doria pykala. Nizozemský obránce Stefan de Vrij se ocitl na malém vápně úplně sám a po centru od rohového praporku poslal svou hlavičku pod břevno!

Na nepříznivý stav reagoval trenér Giampaolo stažením nevýrazného druhého útočníka Caprariho, který sledoval nástuo náhradníka Kownackiho. Deset minut po změně stran zakončoval hodně zajímavou akci útočící Gaston Ramírez, který se sice vyhnul ofsajdu, jenže na brankáře Strakoshu už nepřišel. Do hry se o chvíli později dostal i Fabio Qugaliarella a Doria začala tlačit.

Mladý Polák Kownacki prověřil pozornost domácího brankáře přízemní střelou, ale překonat jej nedokázal. Veterán Fabio Quagliarella při svém centru z pravé strany trefil jen prvního obránce před sebou, nahrávka Karola Linettyho byla až moc dlouhá.

Až pět minut před koncem utkání se strhla lavina a nesla jméno Immobile. Italský internacionál v Laziu evidentně zapadl a skvěle se mu daří. Dnes na svůj první gól sice čekal déle, ale stálo to za to. Milinković-Savić narýsoval vynikající přihrávku z pravé strany přes vápno a Immobileho zrychlení nikdo ze soupeřů nezachytil.

A to nebylo všechno, protože italsý kanonýr měl dneska skvělou formu. K další brance mu hodně pomohla chyba hostující obrany a také skvělá nahrávka od střídajícího Portugalce Naniho. právě ten Immobileho skvěle vysunul a Ciro Immobile mohl pohodlně před koncem utkání navýšit na 4:0 pro Lazio Řím!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele