8. kolo
15.10.2017 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Crotone - Turín FC 2:2

Turín veze z Crotone nakonec jen bod a i za ten může být rád. Zajistil mu ho totiž svou hlavičkou Lorenzo De Silvestri až v nastaveném čase druhé půle. Crotone doma nic moc nepředvedlo, ale ukázalo ohromnou efektivitu, protože ze dvou velkých šancí vytěžilo stejný počet branek.

Domácí spoléhali na tradiční rozestavení se čtyřmi záložníky a dvěma útočníky, do hry se od prvních minut podívali Stoian, Mandragora, Rohdén, Nwankwo nebo Trotta. Hosté přijeli z Turína bez zraněného Belottiho, jehož místo zaujal mladík Umar Sadiq. Podporovoalo ho především rychlé trio Falqué, Ljajić a Niang.

Už ve druhé minutě domácí překvapivě rozvlnili síť, jenže Nwankwo si při tom pomohl faulem zcela viditelným a odpískaným, takže při jeho anulaci ani neprostestoval. Crotone bylo v úvodu zápasu hodně aktivní a nenechávalo svého soupeře vůbec hrát. Turín se tak nemohl možná 15 minut vůbec dostat do tempa a nacházel se pod velkým tlakem domácích.

Problém domácích spočíval ve finální fázi, která se vlastně omezovala na střely z velké vzdálenosti. Ani pokus Rohdéna a následně Martelly neměl moc úspěchu, protože bránu Sirigua neohrozil. Po dvaceti minutách, jako když mávne kouzelnou hůlkou, tlak domácích ustal a do hry se zase dostal Turín. O to překvapivější byla minuta 25., protože domácí udeřili.

Zprvu nevýrazný útok nechal balon u kopaček Marcuse Rohdéna. Záložník Crotone udělal rychlou kličku na střed vápna a pálil na zadní tyč. Tam brankář Salvatore Sirigu sice také mířil, jenže balon před ním skočil a pozdě zasahující brankář na míč nedosáhl - 1:0.

Opět jsme se dočkali velkého tlaku Turína, kterému se ale nedařilo dostat se do větší šance. A když už se to Iagu Falqému povedlo, brankář Cordaz jeho pokus k tyči parádně vyrazil! Drhá půle začala s balonem na kopačkách hostí, kteří rychle kombinovali a Crotone tak tak stíhalo vracet se včas. Branka visela ve vzduchu a Iago Falqué se mohl radovat. Z volného přímého kopu se ještě netrefil, ale následně tvrdou dělovkou prostřelil vše před sebou.

V 59. minutě zahrával Turín secvičený signál a Ljajić poslal balon na osamoceného Nianga. Tomu ale v gólové radosti zabránil skvělý Cordaz! I díky jeho zákroku se o pár minut povedlo domácím opět vést. Snad poprvé ve druhé půli se Crotone dostal za polovinu, jenže stačila rychlá kombinace, Nwankwo Simy poslal balon do vápna na Bruna Martellu a ten našel skulinumezi nohama Sirigua - 2:1.

Opět stejný scénář, následoval tlak Turína. Býci ale marně hledali cestu, Crotone chyby nedělalo. Několikrát se hosté marně zlobili za přílišnou povolnost sudího Valeriho, který často nechával hru plynout i po faulech. Až v 92. minutě, když se zdálo, že domácí uhrají senzační výhru, kopali hosté roh. Na ten si naskočil nejlépe obránce De Silvestri a hlavou srovnal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele