25. kolo
17.02.2018 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo dokázalo přestřílet Cagliari a slaví tři body

Chievo Verona si dokázalo připsat tři body proti hodně složitému soupeři. Děkovat za ně může především dvojici útočníků Emanuelovi Giaccherinimu a Robertu Inglesemu. Jejich branky ovládly utkání a hostům ze Sardinie k bodům nepomohla ani trefa Leonarda Pavolettiho.

Dnes odpoledne jsme se dočkali záchranářské bitvy, Chievo se ucházelo o tři body a doma bylo poměrně jasným favoritem. Právě prostředí na stadionu Marc'Antonio Bentegodi pro domácí skýtalo jasnou výhodu. Jako první se pokusil o útočný výpad Fabrizio Cacciatore, jenže jeho centr nedopadl úplně podle jeho představ. Brankáře Alessia Cragna chtěl ohrozit rovněž Lucas Castro, jenže jeho rána mířila těsně vedle!

Chievo každopádně působilo mnohem odhodlanějším dojmem a jeho akce dělaly obráncům hostí velké potíže. Urputnou bitvu sázející především na fyzické předpoklady přerušil dobrou kombinací až Roberto Inglese. Pět minut před koncem první půle se Inglese dostal ke hlavičce po centru od Birsy, jenže Cragno se překonat nenechal a jeho hlavičku senzačně vytáhl mimo tři tyče!

Domácí Valter Birsa ke konci poločasu rozehrál volný kop a poslal centr k vápnu, kde jej ale nakonec obránci Cagliari odvrátili. Celek ze Sardinie se ve Věroně začal probouzet mnohem později. Dvě minuty po změně stran Babis Lykogiannis vystřelil z levé strany, ale brankář Stefano Sorrentino v pohodě míč vyrazil. Alessio Cragno pak předvedl velkou chybu a měl štěstí, že balon při odkopu ještě nepřekročil čáru!

Cragno měl dost potíží a jeho obránci jej až příliš často nechávali osamoceného. Dvacet minut před koncem utkání odcentroval z levé strany záložník Hetemaj a Roberto Inglese hlavičkoval, ale na místě byl opět Cragno. Jenže ani Cragno nakonec ataky domácích nezastavil. Poté, co byl před vápnem faulován Hetemaj, se z přímého volného kopu parádně prosadil Emanuele Giaccherini!

Opouhé dvě minuty později si pak se třemi obránci soupeře poradil Roberto Inglese, pronikl do vápna a krásnou ranou překonal brankáře Cragna! Hostující Cagliari se z tohoto šoku nedokázalo dostatečně vzpamatovat a třebaže útočník Leonardo Pavoletti po centru z levé strany hlavičkoval přesně k tyči a snížil, nic dalšího už Cagliari vymyslet nestihlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele