15. kolo
03.12.2017 12:30 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Benevento Calcio - AC Milán 2:2

Premiéra Gennara Gattuso dopadla pro fanoušky AC velkým zklamáním. Rossoneri se totiž stali prvním týmem, které Benevento dokázalo obrat o body. V páté minutě nastavení to neuvěřitelným způsobem zařídil brankář Alberto Brignoli.

Na Gennara Gattusa na lavičce AC byli mnozí zvědaví a jak se Milánu pod jeho vedení povede na půdě beznadějně posledního Beneventa obzvlášť. Samotný trenér AC už před utkáním prohlašoval, že to bude nesmírně bojovné utkání a vlastně měl pravdu.

Benevento před vlastními diváky nehodlalo prodat svojí kůži lacino a už v prvním poločase bylo Milánu rovnocenným soupeřem, ne-li dokonce lepším. V první gólovce se sice ocitlo AC, ale stalo se tak po velké chybě domácí defenzívy. Nikola Kalinić ale obrovskou tutovku zazdil. Ve 33.minutě zase na druhé straně velice nebezpečně hlavičkoval vedle Parigini a to bylo pro obranu Rossoneri velké varování.

Jenomže následně na druhé straně došlo k hlavičkované před Brignolim a Giacomo Bonaventura uklidil balón k tyči. AC Milán dle očekávání vedl, nicméně nic jednoznačného to v jeho podání rozhodně nebylo.

Hostům se zároveň vůbec nepovedl start do druhého poločasu a Benevento se díky pohotové dorážce Georga Puscase dočkalo zaslouženého vyrovnání. Donnarumma dělal co mohl, první ránu skvěle vyrazil, ale s dorážkou už nic dělat nemohl.

Na řadě bylo znovu AC, pro které byla remíza 1:1 špatným výsledkem. V 57.minutě ale odcentroval Bonaventura a úplně volný Nikola Kalinić vrátil vedení na stranu Rossoneri. Další vedení jakoby Milán znovu uchlácholilo a místo toho, aby přidal třetí branku se musel o výsledek strachovat. Rána D'Alessandra skončila jen těsně vedle Donnarummovi branky. Čtvrthodinu před koncem začalo v řadách Milána přituhovat, protože druhou žlutou kartu uviděl za faul na Letiziu Alessio Romagnoli. Oslabený Milán se už jen soustředil na bránění výsledku a v nastaveném čase se mu to stalo osudným.

V páté minutě nastavení došlo k neuvěřitelné situaci. Golman Alberto Brignoli se přiběhl zapojit do poslední akce, naskočil si na centr Cataldiho a hlavou překonal svého oponenta Donnarummu. Stadion v Beneventu vybouchl radostí a premiéra Gattusovi poněkud zhořkla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele