4. kolo
16.09.2017 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Giallorossi si doma s chutí zastříleli do sítě Verony

Hellas Verona ještě bude mít co dělat, pokud se chce zachránit. Zatím to totiž z jeho strany vůbec není pozitivní podívaná, což dnes potvrdili Římané. Ti se díky dvěma zásahům Edina Džeka a jedné brance Radji Nainggolana dočkali tří bodů.

Ohledně dnešního utkání domácího AS s Hellasem Verona panovaly jisté pochyby vzhledem k hodně nepříjemnému počasí. Nakonec se ale předpovědi nevyplnily a utkání dostalo zelenou. Trenér Di Francesco chtěl konečně přesvědčit své kritiky atraktivním stylem a zvolil k tomu Pellegriniho, Nainggolana, Manolase, Džeka nebo Ündera s El Shaarawym. Hosté spoléhali na Heurtauxe, Romula, Nicolase, Keana nebo Bessu.

Do velmi zajímavé šance se dostal záložník Lorenzo Pellegrini, který na hraně vápna vypustil ze své kopačky velmi tvrdou střelu. Ta ale letěla těsně nad břevno. Hodně věcí se čekalo od Edina Džeka, který byl hlavní ofenzivní zbraní Vlků. Když mu nenahráli vlastní spoluhráči, musel vzít za vděk nahrávkou Zuculiniho. Džeko sprintoval do vápna, kde obešel také brankáře Nicolase, jenže pak ztratil rovnováhu.

Edin Džeko působil od začátku hodně aktivně a v 9. minutě se dostal hbitě do další velké šance. Míč převzal na hraně vápna, jenže brankáře Nicolase nepropálil! Toho málem využil Moise Kean, který však ztroskotal na posledním hráči soupeře, stoperu Manolasovi. AS pobývalo hodně času kolem vápna Hellasu, jenže hosté pořád odolávali. A když už je zaskočil průnikovou nahrávkou Nainggolan, Ünderovu ránu z úhlu odrazila spojnice!

Déšť ve Věčném městě neustále sílil a z fotbalu se pomalu stávalo vodní pólo. To ale domácím fanouškům nevadilo, protože je zahřála akce, v níž hosté ztratili balon nebezpečně blízko vlastního vápna. Balon se dostal k El Shaarawymu, ten placírkou poslal míč na nabíhajícího Radju Nainggolana a belgický záložník se mýlit jednoduše nemohl - 1:0.

O chvíli později si po postupné kombinaci Daniele De Rossi všiml nabíhajícího Alessandra Florenziho, který se zasekávačkou zbavil obránce a nacentroval před bránu. Defenzíva Hellasu nezachytila náběh Edina Džeka, pro kterého byla hlavička do protipohybu Nicolase příjemnou rutinou - 2:0.

Na druhý gól Hellas nedokázal reagovat ani zlepšením hry. Zčásti to ale bylo způsobeno menším zájmem AS o aktivní hru. Úvod do druhé půle se Římanům povedl opět lépe a nechybělo mnoho, aby vstřelili třetí branku. Postarat se o to mohl Aleksandar Kolarov, který po nařízeném přímém kopu jen těsně minul šibenici hostující brány! Aktivita Giallorossi nadále pokračovala a Hellas se v hodně trápil především v mezihře.

Po hodině hry se najednou s míčem u nohy objevil dost blízko vápna Aleksandar Kolarov a dal najevo, že s Edinem Džekem nehraje poprvé. Krásným pasem oslovil vysokého útočníka na hraně ofsajdu a padající Džeko balonem na "dlouhou nohu" prostřelil Nicolase - 3:0 pro domácí Vlky.

Hellas si situaci zkomplikoval ještě víc faulem Souprayena na pronikajícího Pellegriniho. Souprayen totiž už jednu žlutou kartu měl a po té druhé už velela fotbalová matematika jasně. Hellas dohrával 30 minut v početním oslabení. Po několika minutách se oficiálního debutu v lize dočkal i český talent Patrik Schick.

A hned v první šanci si po narážečce s Pellegrinim připsal parádní ránu, kterou brankář Nicolas v rukavicích cítil ještě dlouho. Obdobně jako ránu Stephana El Shaarawyho, který vyprášil jeho rukavice po chybě obránců hostí. V uvolněném tempu hrající AS už další branky nepřidalo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
GabrielBatistuta

4:0 16.Edin 43.Radja 72.Patrik 76.Patrik

Reagovat
smazaný uživatel

Under,Samir a Schick do zakladu

Reagovat
Houfi

Hellas to bude mít letos těžký a moc jim na udržení nevěřím, Florenzi je oproti Peresovi jako sen, Pellegrini vynikající - v klidu může nahradit Kevina, sympatický výkon i Under a El Sha..těžko hodnotit 15 minut hry Schicka, ale podle mě je to z křídla velká marnost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele