20. kolo
14.01.2017 20:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Inter Milán otočil duel s Chievem

Hodně nesnadno se rodilo dnešní vítězství Interu Milán nad Chievem Verona a chvíli to vypadalo, že Pioliho celek po delší době opět narazí. Nakonec se ale Inter vzepjal ke skvělému výkonu a v závěru utkání otočil stav na 3:1.

Pioliho tým dál válí! Dnes večer to vypadalo hodně zajímavě, protože Inter odcházel do kabin jako ten méně šťastný. San Siro totiž po půlhodině utišil útočník Sergio Pellissier. V kabině Interu ale muselo být trenéra Pioliho pořádně slyšet, neboť jeho hráči změnili přístup a ve druhé půli otočili utkání díky zásahům Icardiho, Perišiće a Édera.

V prvních minutách jsme toho moc zajímavého neviděli. Birsa oslovil rozběhnutého Pellissiera, ten však nezpracoval ideálně. Na druhé straně bylo o poznání nebezpečněji, když se ke skvělému pasu od spoluhráče Ansaldiho dostal kapitán Mauro Icardi a jen těsně minul tyč! O pár minut později se ukázal také hráč, na něhož byli fanoušci Inter nejvíce zvědaví - mladík Roberto Gagliardini.

Ještě před pár dny hráč Atalanty Bergamo si ukázal, kam chce míč, a jeho krásnou ránu musel brankář Stefano Sorrentino likvidovat jen s vypětím všech sil. Zkušeného brankáře vyzkoušel tvrdou ranou z první také obránce Danilo D'Ambrosio, jemuž nechali obránci Mussi Volanti až příliš mnoho volného prostoru, takže svou pumelici napálil těsně mimo. Stejný hráč se však poté prezentoval také nepříliš povedenou akcí.

Po třiceti minutách totiž nechal až moc volného prostoru na zakončení zkušenému útočníkovi Sergiu Pellissierovi, který si v podobných situacích většinou ví rady zcela neomylně - 1:0 pro Chievo.

Inter byl jednoznačně lepší a ještě do konce poločasu chtěl svou aktivitu vyjádřit gólem. Gagliardini mířil po cenru hlavou jen těsně vedle, čemuž pomohl výtečný zákrok brankáře Sorrentina. A na centr Mária si naskočil Icardi, jenomže prudkou hlavičkou trefil pouze brankáře Sorrentina. Do kabin tak odcházel méně spokojen. Bránit musel Inter i ve druhé půli, když Meggiorini vyzkoušel Handanovićovu pozornost.

Deset minut po změně stran zakončoval D'Ambrosiův centr z pravé strany ve stoprocentní pozici Perišić, jenže Sorrentino se dnes překonával a nedovoloval Interu slavit. Odolával ještě po hodině hry, kdy jej vyzkoušel střídající veterán Éder. Dvacet minut před koncem se ale už Inter dočkal, když Antonio Candreva z pravé strany vynikajícím centrem našel kapitána Icardiho a ten se prosadil.

Ještě 5 minut před koncem utkání bralo Chievo alespoň bod, jenže pak se prosadil aktivní Ivan Perišić. Toho si obránci Chieva moc nevšímali (na to, že byl v pokutovém území a s balonem u nohy), takže si navedl míč do středu a prostřelil bezmocného Sorrentina. A když dal o pár minut později třetí branku střídající Éder, bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter

Reagovat
Eldarion

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele