13. kolo
20.11.2016 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Crotone - Turín FC 0:2

Turín se dnes ukázal v dobré formě a ačkoli s ním domácí Crotone hrálo vyrovnanou hru, nakonec se Býci radovali ze tří bodů. O ty se dvěma krásnými góly postarala největší hvězda Turína, reprezentační talent Andrea Belotti. Crotone nepodalo špatný výkon, ale ani fotbal není vždy spravedlivý.

Turín měl jedinečnou šanci, jak posbírat jednoduché body. Crotone je jasným kandidátem na sestup a vůbec se mu nedaří ani na jedné straně hřiště. Favorita z Turína se snažili zasatvit hráči jako Cordaz, Rosi, Mesbah, Rohdén, Palladini nebo Trotta s Falcinellim. Hostující Býci opět vsadili na osvědčené trio Falqué, Belotti a Ljajić, záložní řadu tvořili Benassi, Valdifiori a Baselli.

Z průniku Adema Ljajiće po levé straně hřiště nakonec nic nebylo a v prvních minutách to celkově bylo hodně pomalé. Množství nepřesností na obou stranách utkání dost brzdilo a Turín se pod tlakem role favorita nedokázal dostat ke svým obvyklým zbraním. Brankář Hart mnoho práce neměl, vyzkoušela jej jen opatrná rána Rosiho. Jinak se moc nezapotil a spíše sledoval platonickou snahu svých spoluhráčů o vstřelení první branky utkání.

Zajímavou šanci pak spálil mladík Capezzi, který nepotrestal hrubou chybu v rozehrávce, kterou se prezentoval právě anglický brankář Joe Hart. Ani hlavní postava útoku Turína - střelec Andrea Belotti - neměl dostatek času na zakončení. Jeho rána tak nakonec s přispěním obránce Crotone zamířila mimo tři tyče. Poměrně nudný první poločas ukončil rohový kop hostí, který zakončoval nepřesnou a nepříliš razantní hlavičkou zkušený obránce Emiliano Moretti.

Ani po změně stran se žádnému z celků nedařila souvislá hra a spíše se obě jedenáctky trápily. Změna přišla až po střídání nevýrazného Falquého, kterého nahradil dynamicky založený Josef Martinez. Ten byl pro obranu Crotone velkým postrachem a jeho rychlost dělala obráncům domácích velké potíže. Přesto se Turín dlouho trápil a k nějaké výraznější akci se dopracoval až deset minut před koncem hry.

Adem Ljajić našel skvělou nahrávkou Belottiho, který dost možná stál v ofsajdu. Přesto se radoval z gólu po krásné ráně. A nebyla to jeho jediná radost, protože o pár minut později se míče zmocnil Lucas Boyé, obešel tři protihráče a nahrál volnějšímu Belottimu. Ten se ani touto ranou nemýlil a hostující Turín vyhrál zaslouženě 2:0. Další tři body se mu hodí, zatímco Crotone ani přes sympatický výkon nezískalo body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele