26. kolo
21.02.2016 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín neproměnil penaltu a s Carpi jen remizoval

Carpi má další důležitý bod. Dnes odpoledne si rozdělilo body s Turínem, i když mu k tomu hodně pomohla neproměněná penalta domácího Maxiho Lópeze.

Turínští Býci chtěli udělat další krok na cestě k postupu tabulkou směrem vzhůru a mnozí hráči věděli, že od nich jejich fanoušci právem očekávají víc. Turín poutal pozornost italského trenéra Antonia Conteho, kterému se pod křídly Ventury rodí možná reprezentační dvojice útočníků Belotti a Immobile. Dnes si kapitánskou pásku navlékl stoper Kamil Glik, vedle něj si stoupl mladík Maksimović. V dresu Carpi se v útoku pohybovali útočníci Mbakogu s Lollem nebo záložník Di Gaudio.

V prvních deseti minutách měl velmi často míč na kopačkách Andrea Belotti, na kterého se museli zadáci Carpi hodně soustředit. Belotti nejprve zakončoval hlavou, pak se prodíral přes Zaccarda až do vápna. Na poslední chvíli jej Zaccardo zastavil. Belotti se po patnácti minutách opřel do hlavičky po centru z pravé strany. Brankář Belec byl u tyče pohotový a ránu zneškodnil na roh. Na druhé straně zkoušel Mbakogu z akrobatické pozice vystřelit před bránou, ovšem to se mu nepovedlo.

Přesně po třiceti minutách se do šance hnal útočník Ciro Immobile, který se pokouší v Turíně znovu nastartovat svou kariéru. Zbavil se dvou protihráčů a ze strany posílal před Belece střílený centr. Ten zkušený brankář pro jistotu vyrazil mimo. Neujala se ani střela od mladého záložníka Baselliho, který se pak chytal za hlavu. A tak se do kabin oba soupeři vydali za remízového stavu a bez branek.

Do druhé půle nastoupil v lepším rozpoložení Turín. Záložník Baselli se prezentoval zajímavým pasem do vápna a o chvíli zkoušel i vystřelit. Netrefil ale bránu. Carpi bylo zvláště vepředu hodně neviditelné, což chtěl trenér Castori vyřešit střídáním. Na hřiště poslal útočníka Lasagnu, aby větral obranu Býků. Ta ale mnoho práce neměla. Naopak se pod tlak stále častěji dostávali hosté.

Několik průniků měl na svědomí Andrea Belotti, který se bil na hrotu turínského celku s přesilou, ale moc úspěchu jeho akce neznamenaly. Belotti byl velkou hrozbou, ale postrádal větší podporu ze strany spoluhráčů a malinký kousek štěstí. Bránu Turína ohrozil Lasagna, kterého nedokázal zastavit ani polský stoper Kamil Glik. Naštěstí pro domácí nedostal Lasagna přesnou nahrávku.

Turín se hnal za první brankou utkání a do hry byl místo Marca Benassiho vyslán Maxi López. Ten se téměř ihned mohl stát hrdinou, protože Gagliolo fauloval ve vápně Andreu Belottiho a sudí po dohodě s pomezním pískal penaltu. K ní se postavil právě čerstvý Maxi López, jenže zkušený brankář Vid Belec jeho úmysl vystihl a penaltu chytil! Víc už Torino nestihlo a vyválčilo jen bod za remízu bez branek.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele