25. kolo
11.02.2016 20:45 CET
5 : 2
(1:0)

Reportáž

Zápas s šílenou koncovkou ovládlo Lazio

Římské Lazio si nakonec nechává všechny tři body doma. A nutno dodat, že zaslouženě, protože na závěr duelu s Hellasem Verona předvedlo skvělou podívanou plnou šancí a gólů. Hellas tak opět smutní.

V duelu s Hellasem bylo Lazio jasným favoritem, protože i když se mu moc nedaří, jeho soupeř se topí v krizi. Lazio hrálo svůj duel trochu netradičně už ve čtvrtek kvůli pohárové Evropě. Trenér Stefano Pioli určitě uvítal, že se mu vrací hned několik opor a důležitých mužů v týmu. Hrál Biglia, Lulić, Anderson nebo Mauri, k dispozici byl i veterán Klose s Candrevou a Keitou.

Hellas hodně spoléhal především na brankáře Golliniho, který se vypracoval do pozice jedničky. V útoku jsme se dočkali dvou slavných útočníků - Toniho s Pazzinim. První šanci utkání si ale vypracovalo Lazio. Konkrétně to byl Felipe Anderson, který se i díky vlastní technice dostal v šestnáctce až ke střele. Jenže byl pod tlakem a svou ránu nenasměroval právě ideálně.

Do šance se dostal i Alessandro Matri, který sice měl balon ve skvělé pozici, jenže místo střely chtěl zahrávat penaltu. Proto nepochopitelně padl ve vápně a hodně se divil, že sudí měl jiný názor. Až poté se ozval i Hellas, který hraje o záchranu. Zkušený veterán Pazzini si naskočil na dobrý centr, jenže brankář Marchetti se zaskočit nenechal.

Ve vzduchu byl Hellas hodně nebezpečný a kromě Pazziniho se to týkalo samozřejmě především Toniho. Vysoký obr se prodral do dalšího zakončení a brankář Marchetti se jen ohlédl za hlavičkou těsně míjející tyč! Lazio udeřilo až ve chvíli, kdy na něj pískali i jeho vlastní fandové. Pár sekund před odchodem do šaten si Cataldi všiml nabíhajícího Matriho, který sice byl v úhlu, ale přesto zakončil podél brankáře Golliniho!

I nástup do druhé půle se povedl spíše domácím. Anderson vymyslel parádní míč na Matriho, který na něj ale těsně nedosáhl. Danilo Cataldi dnes odehrál velmi solidní utkání a potvrdil to v 50. minutě, když se dostal za obranu a nahrál před bránu na Mauriho. Veterán tak jen nastavil nohu a poslal míč do sítě!

Po hodině hry málem hosté snížili, i když jim v tom hodně pomohli domácí hráči. Luca Toni vybojoval míč a obránce Hoedt si jej při snaze dostat jej mimo málem napálil do vlastní brány! Naštěstí pro něj zasáhlo břevno. Gólu se dočkal i Felipe Anderson, který byl na konci krásné a pohotové kombinace. Útok Lazia zcela rozebral obranu Hellasu a Anderson jen zakončoval - 3:0!

Hellas se ale nezalekl a chtěl se dostat zpět do hry. V tom mu hodně pomohla parádní střela Leandra Greca z volného přímého kopu, který po faulu na svou osobu překonal Marchettiho! Naděje na body přerostla v možnost ve chvíli, kdy skvělý centr ze strany poslal záložník Wszolek, jenž našel Lucu Toniho. Dlouhán se natáhl a jemně poslal balon za Marchettiho - 3:2!

Lazio se ale obrat o body nenechalo. Jen o tři minuty později Miroslav Klose našel skvělým balónem volnějšího Keitu Baldeho a ten nádhernou ranou překonal bezmocného Golliniho! Další šanci Lazia spálil sám Klose, když pálil vedle. Přesto se diváci dočkali ještě jedné branky! Senad Lulić byl na závěr faulován ve vápně a nařízenou penaltu se štěstím proměnil Antonio Candreva! Skvělý závěr přinesl tři body Laziu, smutek Veroně.

Autor: Ondřej Pražák / football-Italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas o ničem - vynechávám.

Reagovat
smazaný uživatel

Remka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele