26. kolo
20.02.2016 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Inter porazil hosty z Janova

Inter Milán se znovu zapojil do boje o Evropu. Na vlastním hřišti dnes porazil Sampdorii Janov. Námořníci z přístavního města skórovali až na samém závěru utkání, zatímco domácím se vydařila především druhá půle.

Inter Milán dnes potřeboval nutně vyhrát a aby toho docílil, trenér Mancini nařídil svým hráčům intenzivní soustředění. To nakonec mělo své výsledky, protože Inter na stadionu San Siro dnes večer porazil hosty z Janova poměrem 3:1. O branky se postarali D'Ambrosio, Miranda a Icardi. Za hosty snížil pouze veterán Fabio Quagliarella. Ten nastoupil na hrotu Dorie podporován Rickym Álvarezem a Joaquinem Correou.

Inter Milán vsadil na někdejšího hráče Dorie brazice Édera. Ten se postavil po bok mladého Argentince Maura Icardiho. Mezi třemi tyčemi se opět skvěl Handanović. Za hosty pak prožili zvláštní zápas obránci Ranocchia a Dodó. Jako první se uvedli domácí. Mauro Icardi si sbíhal na centr od Nagatoma, jenže hlavou minul. Do první opravdu velké šance se dostali hosté, když veterán Quagliarella napálil míč směrem na Handanovićem, jenže slovinský brankář jeho ránu vyrazil mimo.

Hosté pod vedením trenéra Vincenza Monttely, byli lepším týmem v zápase, ale vázla jim kombinace. V další dobré šance se objevili hosté, jenže obránce Miranda si nakonec vlastní branku nevstřelil. Míč poslal těsně vedle tyče. Po dvaceti minutách se poprvé měnilo skóre utkání. Od rohového praporku centroval Perišić, který našel na zadní tyči obránce Danila D'Ambrosia. Ten poslal Inter zblízka do vedení.

Sampdoria se pokoušela o rychlou odpověď a Roberto Soriano tvrdě vypálil. Mířil však těsně vedle. Jinak se ale první poločas nesl v hodně ospalém tempu. Do druhého poločasu ani jeden z trenérů sestavu nijak nevystřídali. Hosté museli vpředu zabrat a málem se jim povedlo srovnat. Přímý volný kop prodloužil na zadní tyč Silvestre a prázdnou bránu minul obránce Andrea Ranocchia. Na druhé straně mohl jít sám na brankáře Viviana Perišić, ale byl mu máván ofsajd. Opakované záběry potvrdily, že šlo o špatné rozhodnutí sudího.

Přesto se Inter dočkal další branky. Po zmatcích ve vápně se k hlavičce z blízkosti dostal zkušený stoper Miranda, který přesnou hlavičkou skóroval. Po několika změnách na hřišti se Inter dál tlačil do zakončení. Sampdoria nestíhala jeho rychlé útoky a 20 minut před koncem znovu inkasovala. Obránce Ranocchia se dnes moc nepředvedl a svému někdejšímu zaměstnavateli ke třetí brance hodně pomohl. Po krásném centru od Brozoviće, postupoval sám na Viviana Mauro Icardi. Ten i přes odpor dvou obránců zamířil přesně k tyči - 3:0 pro Inter.

Ve zbylých minutách se Námořníci snažili udělat něco s nepříznivým výsledkem. Domácí Inter jim však nic nedovolil až do konce utkání. Do dobré šance se tehdy dostal Luis Muriel, jenže narazil na pozorného brankáře Handanoviće. Zkušený gólman přesto kapituloval. Za obranu dostal míč zkušený veterán Fabio Quagliarella, který si skvěle naběhl na dlouhý míč a zkušeně poslal balón přesně k tyči brány bezmocného brankáře Handanoviće.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

INTER hraje velký ho.no tady snad vyhraje, jinak nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Hardwell

1:0

Reagovat
scholes18

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele