3. kolo
21.09.2014 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

US Sassuolo - UC Sampdoria 0:0

Sassuolu se zatím nedařilo přizpůsobit se tempu nového ročníku a hráči po dvouměsíční pauze nevyzařovali zrovna jistotou ani sehraností. Navíc právě Sassuolo "odneslo" formu milánského Interu, který rozstřílel mladý celek sedmi brankami. Favoritem nebylo Sassuolo ani v duelu s janovskou Dorií, ale přesto si vzalo alespoň bod.

Obrana Sassuola se rapidně zlepšila. Není divu, protože právě obranu nejvíc kritizoval trenér Di Francesco, který navíc poznamenal, že proti Interu chtěl vystřídat celou jedenáctku. Teď už ho hráči potěšili určitě ví, což dokazuje i bod s utkání s Dorií. A především čisté konto. Cesta k němu ale nebyla snadná. Dominanci Dorie dokumentoval například Eder, který se hnal do první šance. Jeho zakončení ale nebylo z nejpřesnějších, takže brankář Andrea Consigli v klidu lapil míč a nebezpečí zažehnal.

Zkušený gólman měl co dělat, aby se zorientoval v další šanci, kterou málem hosté využili. Míč poletoval v pokutovém území a po velkém závaru stačilo málo, aby se Doria dočkala vedení. Ale nikdo z jejích hráčů míč do sítě nedostal a Consigli si mohl oddechnout. Po sérii několika faulů, z nichž by se mnohé daly trestat žlutým napomenutím, se do šance dostali domácí. Vrsaljko centroval míč do pokutového území, v něm ale měl jen jednoho spoluhráče, který na míč nedosáhl.

Sassuolo začalo soupeře tlačit a díky aktivitě si vypracovalo několik dobrých příležitostí. Například se k míči dostal po odražení od obránců Magnanelli, který jej napálil z pětadvaceti metrů přímo na Viviana. Někdejší hráč Arsenalu se po míči natahoval, ale jeho zákrok nebyl z nejjistějších. První dvacetiminutovku uzavřela rána Edera, který pálil po nahrávce robustního Okaky. Leč mířil mimo.

Sansone poslal do šestnáctky ostrý centr, který ale směřoval přesně do míst, kde měl připravené rukavice Emiliano Viviano. Lorenzo De Silvestri výborně nacentroval na zadní tyč, kde Ederovi scházelo jen pár centimetrů. Skvělé utkání odehrál Antonio Floro Flores, který trápil obranu soupeře neustálými ataky. Navíc se poslušně a obětavě vracel, aby vypomáhal obraně. Všechny centry před branku Viviana hledaly Simoneho Zazu, který byl při vynucené absenci vykartovaného útočníka Domenica Berardiho hodně vidět. Práci mu navíc ulehčoval aktivní Floro Flores. Jenže Zaza dnes neměl štěstí.

Přes Sansoneho a Édera se balón se štěstím dostal k Okakovi, jehož střelu zablokoval předním stojící Federico Peluso. Antonio Floro Flores se prodral k dalšímu zakončení, když šikovně tečoval přihrávku ze strany a Viviano musel reflexivně zasáhnout, aby míč vyrazil. Viviano musel na zem také při šanci střídajícího Sergia Floccariho, který pálil velmi šikovně. Floro Flores poté vystřelil pouze do středu branky na gólmana, ale ani on nebyl úspěšný.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

asi dvojka 0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele