29. kolo
04.04.2015 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Empoli FC 2:0

Juventus splnil úlohu favorita a poradil si na vlastní půdě s Empoli. To nehrálo špatně, ale na lídra ligy zkrátka nestačilo. První gól vstřelil nejlepší střelec Serie A Carlos Tévez, druhou branku přidal v nastaveném čase druhého poločasu ještě Roberto Pereyra.

Do základní sestavy vedoucího Juventusu se dostali Barzagli, Bonucci a Ogbonna, kteří měli držet na uzdě útočníky Empoli a chránit brankáře Gianluigiho Buffona. Do útoku se postavilo osvědčené a zkušené duo Carlos Tévez a Fernando Llorente. Do záložní formace se vměstnali Sturaro s Padoinem. Brankář Sepe se měl na co těšit, stejně jako juventino Rugani. V záloze se skvěl čerstvý reprezentant Mirko Valdifiori, který měl podporovat útočníky Saponaru a Maccaroneho.

Už po čtyřech minutách zahrozil Juventus, který se dral dopředu skrze argentinského střelce Carlose Téveze. Ten ale pálil jen do míst, kde se ocitl brankář Seppe. Udeřit ale mohlo Empoli, i když to asi čekal málokdo. Stačila chvilka nepozornosti ze strany obránců Juventusu. Pucciarelli si naběhl mezi obránci na centr, ale nedokázal jej bokem k bráně trefit, takže jej ukořistil brankář Buffon. Empoli se rozhodně nebálo a Massimo Maccarone hodně zlobil obranu Staré dámy. V další akci se sice dostal k vápnu, ale byl o míč připraven obránci Juve.

Tévez se sice po patnácti minutách propracoval zpoza vápna až do šestnáctky, ale byl o míč připraven. O chvíli později s míčem pelášil do vápna Tévez, obhodil si jednoho obránce a chystal se zakončit, ale vybíhající Sepe včas zlikvidoval jeho šanci, takže Argentinec pálil jen do něj. O chvíli později se ranou z otočky prezentoval Llorente, jenže jeho pokus zastavil jeden z bránících hráčů. Zkušený Maccarone byl přitahován míči svých kolegů a snažil se zakončit, ale mířil střelou přes dva protihráče jen mimo.

Hodně tvrdý projektil vypustil ze své kopačky Croce, ale jeho rána byla zastavena pohotovým brankářem Buffonem. Vecino vyslal pas směřující ke vzdálenější tyči, ale tam včas zasahoval Andrea Barzagli. Pět minut před koncem první půle se do šance dral Massimo Maccarone, který vyslal tvrdou střelu na vzdálenější tyč. Tři minuty poté poslal obránce Rugani malou domů na brankáře Sepeho, který míč chytil do náruče. Sudí Giacomelli pískal a Juventus zahrával standardní situaci. K ní se postavil Carlos Tévez a nemýlil se - krásnou ranou propálil Sepeho i obránce před ním - 1:0 pro Bianconeri.

Empoli muselo i po pauze dotahovat a trochu bylo zaskočené chybou ve vlastních řadách. Pět minut po změně ze střední vzdálenosti napřáhl Saponara, jenže Buffon byl pozorný a vyrazil míč. Na další centr Croceho si nikdo z jeho spoluhráčů nenaskakoval. Maccarone se chystal ke střele, nakonec se střelou otálel, takže se stal snadnou kořistí pro zkušeného obránce Bonucciho. Pětadvacet minut před koncem utkání se na hřiště dostal Alvaro Morata, který vystřídal unaveného a nevýrazného Fernanda Llorenteho.

Empoli mohlo zčistajasna vyrovnat, když Croce dostal přihrávku do vápna, kde se snažil dostat míč do horní části branky. Na svém místě byl ale skvělý Buffon, který vytáhl výtečný zákrok a míč za svá záda nepustil. O minutu později se do průniku dostal Tévez, ale odstavil jej Vecino. Na dlouhý pas Ruganiho nabíhal Pucciarelli na zadní tyči, ale nezakončil přesně. V závěru zápasu hodně zlobil Saponara, který se hnal do šance, ale nedokázal přejít přes Ogbonnu. Morata se hnal ze strany do šestnáctky a Rugani ho zastavil jen za cenu rohového kopu. V závěru ještě přidal pojistku Roberto Pereyra, který se prosadil z dorážky vlastní střely.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Airus

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Airus

2:0

Reagovat
Airus

"As the above graphic—courtesy of the FourFourTwo StatsZone app—shows, it was one of two interceptions made by Ogbonna, who in addition made three tackles and a team-high five clearances. He won one aerial duel and recovered the ball four times over the course of the match, too, putting in an assured defensive display despite his recent poor form."

Jsem fakt rád že měl Angelo dobrej zápas. Snad jeho forma jenom poroste

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele