16. kolo
21.12.2014 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Inter Milán - SS Lazio 2:2

Lazio sice skvěle zvládlo první půli, ale pro změnu se mu nepovedla polovina druhá. Famózní výkon předvedl v prvním poločase hostující Felipe Anderson, který vstřelil obě branky římského celku. Do druhého poločasu ale trenér Roberto Mancini motivoval své hráče daleko lépe a ti se mu odvděčili dvěma zásahy.

Dlouho to vypadalo, že tři body si odvezou ze San Sira hosté, protože tým z Věčného města první půli naprosto dominoval. Zaskvěl se zejména mladý Brazilec Felipe Anderson, který dal dva góly. Druhá půle už patřila jen domácím. Nejprve jim dal naději Mateo Kovačič a v samém závěru kýženou vyrovnávací trefu vyprodukoval Rodrigo Palacio. Inter je v této chvíli na jedenácté pozici, zatímco hostům bod stačil ke třetímu místu.

Hned v první půli se Mateo Kovačič zaskvěl, když vystihl špatnou nahrávku hostí a chtěl posílat Maura Icardiho do útoku. Včas byl ale na svém místě nizozemský stoper de Vrij. Hned z následného protiútoku naopak udeřilo Lazio. Stefan Radu našel centrem do vápna Felipeho Andersona, který si rychle míč do běhu zpracoval, obešel s ním pozdě reagujícího obránce Interu a krásnou ranou propálil brankáře Samira Handanoviće - 0:1.

Lazio tlačilo svého soka a dařilo se mu to především dobrým napadáním a větším pohybem. Juan Jesus odhlavičkoval Guarínův centr jen za sebe, kde stál připravený Felipe Anderson. Další povedenou ranou z voleje ale bránu Interu přestřelil. Poté aktivitu na pár chvil převzal Inter, ale kombinace mezi Rodrigem Palaciem a Maurem Icardim nebyla ideálně. Z větší vzdálenosti se pokoušel zakončovat Fredy Guarín, ale jeho pokus nebyl přesný. Chorvatský režisér hry Interu Milán Mateo Kovačič udílel jednu nahrávku za druhou a většinou z nich hledal Maura Icardiho, ale hrotový útočník Interu často na dlouhé míče nedosahoval.

Po sérii několika faulů si míč pod patronát vzal opět Fredy Guarín, jenž vystřelil z kroku zpoza vápna, ale ani tentokrát nepálil přesně. Deset minut před pauzou se zdálo, že Inter zvyšuje obrátky, ale v té chvíli chyboval. Felipe Anderson převzal balon na půlící čáře, obehrál dva domácí obránce a nakonec střelou na přední tyč skrz bránícího Danila D'Ambrosia prostřelil i brankáře Samira Handanoviće - 0:2.

Ve skvělé formě hrající Felipe Anderson se pokoušel dát svou třetí dnešní branku a Interu v tu chvíli vypadal jako potácející se Rocky Balboa těsně před koncem dramatického utkání. Přece jen Interu ale něco pomohlo - přestávka, při které bych v šatně Interu nechtěl být. Ale plamenná slova trenéra Roberta Manciniho donutila hráče, aby hráli aktivněji. Tlak Interu narůstal, ale Fredy Guarín si nerozuměl s nabíhajícím Icardim. Když se na hodinkách sudího Tagliaventa objevila hodina hry, Inter mohl srovnat. Díky aktivnímu Kovačičovi se k balonu ve vápně dostal Mauro Icardi, ale svou příležitost zahodil!

O pouhou minutu později se Kovačič osobně vtělil do role střílejícího, když mu nabil Rodrigo Palacio. Rána mladého Chorvata byla ještě tečována, ale přesto nadělala brankáři Marchettimu obrovské starosti. Icardi o pár minut později nahrával Palaciovi, kterého ale pohlídal Radu. Z další standardní situace už to ale Interu vyšlo. První centr do vápna ještě defenzíva hostí odvrátila, ale míč skončil u Kovačiče. Ten si s ničím nelámal hlavu a krásnou ranou překonal Marchettiho!

Inter se díky tomu vrátil do boje o body. První rána Guarína ještě nevyšla, ale bylo jasné, že zbytek zápasu bude hodně dynamický. Patnáct minut před koncem zápasu se na hřiště dostal i mladý útočník Frederico Bonazzoli, ale hvězdou domácích byl zkušenější zakončovatel. Deset minut před koncem zápasu totiž Kovačić výborně zahrál standardku za obranu na D'Ambrosia, který ještě posunul na Palacia. Zkušený Argentinec už měl úlohu snadnou a poradil si - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Forza Inter jedině za 3 body!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Inter!!dnes 3 body Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

Inter

Reagovat
Il Principino

Kovačič nádhernej gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele