33. kolo
30.04.2015 20:45 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Empoli FC - SSC Neapol 4:2

Neuvěřitelné utkání jsme dnes večer viděli na stadionu Carlo Castellani, kde své domácí zápasy hraje nováček z Empoli. A ten se zřejmě v Serii A zachrání, neboť dnes šokoval celou Itálii, když si poradil s favorizovanou Neapolí! A zápas to byl vskutku podivný, protože kromě množství karet jsme se dočkali také tří vlastních branek!

Jako by ta Neapol Ligu mistrů ani nechtěla. Dnes se opět oddálila od svých cílů a ještě se kuriózně v podstatě sestřelila sama. A to přesto, že trenér Rafael Benítez nasadil od začátku hráče jako Callejón, Hamšík, Mertens nebo Higuaín. V obraně působili Maggio, Koulibaly, Britos, Ghoulam a někteří z nich výrazně promluvili do děje utkání. Domácí trenér Sarri se spolehl na zkušený útok v kombinaci s dravým mládím, když poslal na hřiště hráče jako Saponara, Pucciarelli nebo Maccarone.

Od začátku se Empoli snažilo hrát aktivně, ale asi jen málokdo čekal, že Neapol zažije poločas hrůzy. Po jeho skončení prohrávala 3:0! V dresu Empoli se Pucciarelli dostal do vápna Neapoli, ale v něm namísto střely upadl. Po kombinaci s Maccaronem se dostal ke střele zpoza vápna Pucciarelli, který ale vystřelil jen do prvního obránce před sebou. Neapol si prakticky od začátku utkání koledovala a výsledek se brzy dostavil. Vyhlášený kanonýr Massimo Maccarone se dostal díky rychlé narážečce k míči ve vápně a krásnou přízemní ranou prostřelil brankáře Andújara - 1:0 pro domácí Empoli.

Po třinácti minutách se snesl hezký pas od Massima Maccaroneho na Saponaru, ten ale v těžké pozici nevystřelil příliš povedenou ránu. O chvíli později se své střelecké schopnosti snažil potvrdit také zkušený argentinský útočník Gonzalo Higuaín, který ale po skvělém centru od Maggia pálil nepřesně. Ze střední vzdálenosti se do rány opřel Ghokan Inler, ale brankář Sepe jeho ránu chytil. O přízemní křížnou střelu se pokusil Callejón, ale ani on nepochodil.

Dlouho se nic nedělo, ale byl to spíše jen klid před bouří. Ve špatnou chvíli byl na hodně špatném místě Miguel Britos, kterého trefilo vyboxování brankáře Andújara přímo a od něj se balon odrazil do brány - smolný okamžik, ale dnes zdaleka ne poslední. Neapol si koledovala o výprask a jen stěží chápala, co se to dnes na hřišti vlastně děje. Pucciarelliho střelu ze sedmi metrů ještě Andújar vyrazil, ale na dorážku mladíka Saponary už neměl nárok - 3:0!

Deset minut po změně stran přišel na hřiště zkušenější Raul Albiol, který v dresu hostí nahradil Faouziho Ghoulama. Ani ten ale neprožil šťastné utkání. Na hřiště se poté dostal také šikovný talent Lorenzo Insigne, který měl rozhýbat prakticky neviditelnou útočnou linii Partenopei. Po hodině hry Neapol zdramatizovala vývoj zápasu, když se na vápně objevil Marek Hamšík. Ten pálil poměrně dobře a jeho ránu ještě Sepe vyrazil, ale nešťastný Vincent Laurini si míč tečoval do vlastní brány a Neapol snížila!

Patnáct minut před koncem se Hamšík opět zastřeloval. Po jeho asistenci se ke střele odhodlal Maggio, ale ránu zkušeného obránce Sepe vyrazil. Empoli dnes v podstatě stačilo, aby nastřelovalo hráče svého soka. Povedlo se to také deset minut před koncem utkání, když prudký míč nastřelil obránce Raula Albiola, od kterého se míč dostal za brankovou čáru! Festival vlastních branek tím skončil, ale gólu jsme se ještě dočkali. V nastaveném čase druhé půle skvěl pálil Manolo Gabbiadini, ale jeho rána byla sražena k Hamšíkovi. Ten tvrdou ranou nedal Sepemu šanci. Neapol zkrátka na Empoli neumí a potvrdila to i dnes.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
bayern987

3 vlastence...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele