8. kolo
25.10.2014 15:00 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Empoli FC - Cagliari Calcio 0:4

Velmi špatný den prožili fotbalisté Empoli, kteří vůbec nezvládli domácí zápas s Cagliari a díky doslova zpackanému prvnímu poločasu prohráli vysoko 0:4, čímž zároveň přišli o pětizápasovou neporazitelnost.

Zápas začal na italskou Serii A v netradiční čas, už ve tři hodiny sobotního odpoledne. Empoli bylo před zápasem pět kol neporaženo a svojí sérii chtělo před vlastním publikem ještě natáhnout. Tým ze Sardínie měl na svém kontě pouze pět bodů a zaujímal poslední nesestupovou pozici.

Fanoušci přítomni na stadionu Carla Castellaniho však nevěřili vlastním očím, zápas se rozjížděl pomalu a byli to dokonce domácí, kdo měl ve 22. minutě první vážnější příležitost, nicméně Tavano si v dobré pozici neporadil dobře a golman Cragno nakonec v pohodě zasáhl. Poté už začali úřadovat výhradně hosté. Přesně po půlhodině už se porpvé změnilo skóre, Marco Sau se po Cossuově pasu obtočil s míčem a neomylně na zadní tyč zakončil - 1:0 pro Cagliari. Hned za dalších pět minut se fantasticky opřel do míče Danilo Avelar a s pomocí břevna rozvlnil síť podruhé - 2:0 pro Cagliari. A do třetice uběhla další minuta a hosté mohli zahrávat pokutový kop. Valdifiori ve vápně fauloval Ekdala a Danilo Avelar nařízenou penaltu proměnil. Brankář Bassi sice vystihl směr, ovšem rána šla přesně k tyči - 3:0 pro Cagliari.

To byla pro domácí velmi studená sprcha a ještě do konce prvního poločasu bylo hůře. Ekdal si narazil se Sauem a vsítil do šaten čtvrtou branku Sardiňanů - 4:0. Empoli po první inkasované brance situaci vůbec nezvládlo a díky dalším třem zásahům soupeře v podstatě prohrálo zápas už v prvním poločase.

O přestávce byla v šatně Empoli nejspíše dost velká bouřka a hlavní kouč také na nepříznivý výoj zareagoval hned dvojím střídáním, na plac poslal Davide Mora a Manuela Pucciarelliho. I když už samotné utkání bylo rozhodnuto, k vidění bylo ještě spousty šancí. Pucciarelly zblízka nepřekonal Cragna a proti brankáři Cagliari neuspěl ani Tavano. Na druhé straně si připsal pohotový zákrok i Bassi, jenž zlikvidoval ostrý pokus Ibarba. Cagliari vedení uhájilo s čistým kontem a v tabulce jde před svého soupeře.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele