7. kolo
19.10.2014 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Cagliari Calcio - UC Sampdoria 2:2

Domácí Cagliari opět nezačalo dobře, ale nakonec se i díky oslabení soupeře dokázalo poprat alespoň o bod. Pro Sampdorii se sice utkání dobře vyvíjelo a do kabin odcházeli hráči Dorie za pohodlného dvoubrankového vedení, ale po vyloučení Fabrizia Cacciatoreho se nakonec museli smířit jen s bodem.

Sampdoria válcovala jednoho soupeře za druhým a v posledních týdnech byla na opravdu dobré vlně. Domácí Cagliari je v naprosto odlišné situaci než příjemné překvapení Serie A - tým trenéra Zdeňka Zemana se v současné chvíli krčí poblíž sestupových vod a nedaří se mu najít ten správný rytmus. A dnešní utkání také nezačalo nejlépe.

Už v první minutě se prosadil střelec Manolo Gabbiadini, ale pro ofsajd nebyla jeho branka uznána. Následně se mohlo urodit na druhé straně, když Dessenův pěkný centr odhlavičkoval Silvestre pouze k domácímu Cossuovi, který ale z voleje poslal míč vysoko nad branku. Po dvaceti minutách se však zranil brankář Emiliano Viviano, takže do brány musel náhradník Sergio Romero. A ten jako by vnesl na hřiště štěstí pro hostující. Janovský celek vstřelil první branku ve chvíli, kdy se schylovala ke konci první půlhodina utkání.

Centr zkušeného záložníka Palomba z volného přímého kopu našel nádherně rozběhnutého Gabbiadiniho, který špičkou kopačky usměrnil balon za vyběhnuvšího gólmana Cragna. Nicméně, Cagliari se nevzdalo a rána Crisetiga vůbec nevypadala špatně. Nakonec ji však stihl včas zablokovat Silvestre. A právě v té chvíli Doria udeřila podruhé.

Mladý záložník Pedro Obiang si vzal míč pod patronát, navedl si ze strany míč na střed a následně nádhernou ranou z velké vzdálenosti poslal balon přesně k tyči - 2:0.

Pět minut po změně stran se odehrála velmi zajímavá akce Dorie, když se do pokutového území soupeře probojoval Stefano Okaka Chuka a předložil v něm míč spoluhráči Gabbiadinimu. Střelec první branky chtěl přidat druhou, ale míč namířil jen do břevna. Od něj se však balon odrazil zpět k Okakovi, který jej pohotově posílal do sítě. Tam se ale včas zjevil Danilo Avelar a míč odvrátil obětavým zákrokem těsně před brankovou čarou! Ani další rána Okaky už branku nepřinesla.

Deset minut po změně stran se ale vedení Dorie začalo povážlivě kývat. Fabio Cacciatore se totiž provinil faulem ve vlastním pokutovém území a protože se jednalo o druhou žlutou kartu, kterou z rukou sudího Gervasoniho viděl, musel do sprch. Co víc, Cagliari kopalo penaltu. Sergio Romero neměl šanci zasáhnout proti tvrdé ráně Danila Avelara, který se tak z hlediska domácích fandů stal hrdinou zápasu - 2:1.

Cagliari se chopilo příležitosti a sevřelo soupeře do okovů. Nejprve se dostal do dobré pozice Albin Ekdal, ale jeho ránu skvělým zákrokem vytěsnil brankář Romero. Na opačné straně se pokoušel definitivně rozhodnout Gabbiadini, ale jeho střelu ze standardní situace brankář Cragno bez potíží zlikvidoval. Skvělý Danilo Avelar byl u všeho podstatného, protože dvacet minut před koncem utkání našel skvělou nahrávkou volnějšího Marca Saua a mladý útočník si poradil. Nejprve se obtočil kolem svého strážce a následnou ranou stanovil konečný výsledek utkání - 2:2.

Doria se ale nevzdala a mohla svou početní nevýhodu obrátit ve svůj prospěch. Pedro Obiang se dostal dopředu a nacentroval míč před branku na zcela volného Duncana, který ve skluzu nepochopitelně přestřelil svatyni soupeře. I díky němu si Cagliari připsalo alespoň bod.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele