11. kolo
09.11.2014 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Řím porazilo Turín třemi góly

AS zvítězilo nad FC Turín. To je hlavní zpráva z dnešního večera. Kromě jiného se ale AS podařilo jednak neinkasovat a jednak vstřelit tři branky. Především se ale na hrací ploše poprvé od března objevil Kevin Strootman.

AS nasadilo do útoku od začátku kapitána Francesca Tottiho, kterého podporovali Gervinho s Ljajićem. Velký comeback dnes zažil Kevin Strootman, který se po více než půlroce dostal na lavičku.

V prvních minutách si pod svou ochranu vzali míč domácí a Turín prakticky jen bezradně pobíhal kolem hráčů domácího týmů. Tlak AS byl nesporný a po první zajímavé šanci Adema Ljajiće, která mířila přesně doprostřed brány, se fanoušci Giallorossi dočkali. Ve třetí minutě se prohnal do vápna Vasilis Torosidis, který dostal míč do běhu. Krátce jej zpracoval a druhou nohou poslal přesně do sítě!

AS posléze trochu vypadlo z tempa, čehož se pokoušeli hosté využít. Po pasu vpřed AS špatně zahrálo ofsajdovou past, takže veterán Fabio Quagliarella postupoval poměrně osamocen na bránu stráženou Morganem De Sanctisem. Domácí Vlci se mohli zviditelnit o pár minut později, když byl Gervinho faulován v blízkosti pokutového území. Následnou střelu tvořivého záložníka Miralema Pjaniće z přímého volného kopu zastavilo břevno!

Po sedmadvaceti minutách AS navýšilo své vedení, když se po pohledné kombinaci dostal díky dlouhým nohám k míči Seydou Keita a namířil balon přesně k tyči - 2:0 pro domácí Vlky.

AS působilo dojmem, že chce dohnat Juventus Turín, který dnes zaznamenal vysoké vítězství. Další ránu Miralema Pjaniće zlikvidoval pozorný Gillet, ještě lépe se belgický brankář ukázal při ráně Daniela De Rossiho, kterou bravurním zákrokem zlikvidoval. Do druhé půle Torino provedlo pár změn, protože trenér Ventura cítil, že jeho hráčům cosi chybí.

Touhu hostů skórovat pocítil především Seydou Keita, který byl okopáván snad ze všech stran. Na jeho tvrdost doplatil Bruno Peres, který musel být ošetřován. Dnes ráno psal turínský list Tuttosport o tom, že by na trase mezi Turínem a AS mohlo dojít k zajímavému obchodu - Matteo Darmian do Věčného města, opačným směrem Srb Adem Ljajić. A vedení obou celků mohlo vidět malou demoverzi toho, co mladý Srb umí. Když se naplňovala hodina hry, dostal Ljajić pas od Pjaniće, otočil se a napálil jej nechytatelně mimo dosah brankáře Gilleta - domácí vedli 3:0.

Turín se snažil využívat rychlé kraje a Matteo Darmian měl před sebou hodně volného prostoru, jenže jeho centr do vápna zlikvidoval Mapou Yanga-Mbiwa. Po delší fázi bez větší akce se prostřídalo několik hráčů na obou stranách. Domácí barvy oblékl například Mattia Destro nebo Radja Nainggolan, prostředí Olympijského stadionu okusil na straně hostí také Josef Martinez nebo veterán Antonio Nocerino. Ani čerstvé síly ale Turínu nepomohly ke vstřelení branky. Blízko k ní možná měla jen rána od Omara El Kaddouriho, ale s jeho pokusem si Morgan De Sanctis nakonec poradil.

Kevin Strootman - jméno, které se v posledních měsících skloňovalo jen v kontextu zraněného. Holandský záložník se ale dnes dočkal návratu na zelený pažit a celé Olimpico mu tleskalo ve stoje. Turín se přibývajícím časem objevoval před De Sanctisem stále častěji, ale ani volný přímý kop Fabia Quagliarelly z dvaceti metrů neskončil v síti. Domácí Vlci si nakonec mohli připsat tři body a reagovali na výhru Juventusu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Houfi

Snad už se AS herně probere...LB je fakt průser... TIP: 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Airus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele