35. kolo
27.04.2014 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Livorno - SS Lazio 0:2

Stadio Armando Picchi v Toskánsku přivítalo klání mezi celkem, který bojuje o šanci hrát Evropskou ligu a celkem, který na druhou stranu musí bojovat o záchranu. Livorno ztrácelo 3 body na setrvání v Serii A i v příštím roce. K lepším výsledkům měl pomoci i nový trenér Davide Nicola. Ten měl ale nelehký úkol, zvláště, když se mu marodka před zápasem navýšila i o kapitána Luciho nebo obranného valu dvojice Mbaye - Ceccherini.

Laziu zase chyběly pomyslné tři body na Evropskou ligu a tak se snažilo ze sebe vydat co nejvíce. A právě proto se o štěstí pokoušel střelou z 15 metrů již ve čtvrté minutě obránce Cana. Brankář Livorna Bardi ale byl na místě včas.

Ale ani domácí nezůstali dlouho pozadu a první pumelici na bránu Berishy vyslal Siligardi. Ta ale těsně minula konstrukci. Ve dvanácté minutě navíc Berisha musel znovu zasahovat po krásné hlavičce Biagiantiho, která se snášela těsně k tyči.

Následný bleděmodrý tlak hostů vyústil v branku po čtvrthodince zápasu. Stefano Mauri dostal k zadní tyči parádní centr, a z první poslal svůj tým do vedení, když procpal míč mezi brankářem Bardim a tyčí do sítě. Lazio se tak zase o kousek přiblížilo vysněné Evropské lize.

Domácí si však rychle uvědomili, že s tímto výsledkem je třeba něco udělat. Proto se ke krásné ráně z 30 metrů napřáhl Greco a Berishovy rukavice tak znovu nezahálely. Do konce poločasu si tak oba dva týmy už moc míč nepůjčovali a snažili se spíše kombinovat mezi sebou.

Hned v úvodu druhého poločasu vypálil Mauri na Bardiho a nebohý Rinaudo zablokoval jeho pokus rukou v pokutovém území. Za své počínání si vysloužil žlutou kartu a navíc byl proti domácí nařízen pokutový kop, ke kterému se postavil Antonio Candreva. Ten krásnou technickou ranou k tyči poslal svůj tým do dvougólového náskoku.

O deset minut později byl tlak Lazia znovu znát. Candreva vyslal dopředu Onaziho, který ale napálil míč pouze do brankáře Bardiho. Následovalo více faulů a ofsajdů v nervózní hře obou celků, přestože si Lazio mohlo své vedení v klidu uhájit. Brankář Livorna Francesco Bardi se aspoň předváděl v dobrém světle, kdy dokázal chytat nebezpečné šance i přes zapískání ofsajdové pasti, ve které se nacházel Antonio Candreva.

Livorno se především v druhé půli snažilo kombinovat a následně pálil z hranice pokutového území. Střely ovšem byly nedostatečně přesné natolik, aby Laziu nebo gólmanovi Berishovi způsobovaly větší problémy.

Závěr utkání tak patřil pouze žlutým kartám, především na straně Livorna. Zápas tak skončil třemi důležitými body pro Lazio, které ještě naději na evropské poháry má. Livorno se naopak musí bát ještě více o svou špatnou pozici na konci tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele