9. kolo
27.10.2007 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín FC - Cagliari Calcio 2:0

Bojující Turín se v utkání proti Cagliari nevzdal a dvěma góly v poslední dvacetiminutovce rozhodl o svém vítězství. Toto vítězství bylo jeho teprve druhé a posunulo jej na prozatímní desátou pozici Serie A.

Bez šesti hráčů, kteří nehráli buď kvůli zranění a nebo kvůli trestu, vstoupili svěřenci trenéra Novelliniho do sobotního zápasu proti Cagliari. V prvním poločase si vytvořili velké množství šancí, ale ani jednu nedokázali využít. Turín byl ale za snahu odměněn ve druhém poločase, kdy se z bezprostřední blízkosti trefil Alessandro Rosina. Výhru domácích ještě těsně před koncem zpečetil hostující obránce Ferri, který si dal vlastní gól. Díky této prohře se Cagliari může po nedělních zápasech propadnout do sestupových vod.

Novellino měl se zraněními problém už od začátku sezony. Zdravotní problémy ale stále nepřestávají a Novellinimu přidělala další vrásky na čelo zpráva o Matteovi Rubinovi, 20ti leté letní posile ze Serie C, který bude chybět šest měsíců kvůli zranění kolene. Turín byl ale přesto posílen o jednoho uzdraveného hráče – Alvara Recobu. Byl to neočekávaný návrat bývalé hvězdy Interu Milán, který nastoupil po boku Ventoly.

V první dvacetiminutovce se dostaly oba týmy do několika příležitostí, branka ale nepadla. Turín pomalu stupňoval tlak a po půl hodině hry se musel vytáhnout gólman hostů Fortin, který výborně zlikvidoval hlavičku Ventoly.

Na začátku druhého poločasu se mohli z branky radovat hosté. Ale na pomoc přišla domácímu brankáři tyč. Měl štěstí, protože na Contiho trestný kop vůbec nezareagoval a zůstal stát jako zmražený. Conti se dostal do šance ještě o chvilku později, ale nerozuměl si se spoluhráčem Finim. Domácím se konečně podařilo skórovat v 70. minutě z poněkud šťastné situace. Obránci Cagliari se totiž snažili odkopnout míč do bezpečí, ale stal se pravý opak. Odkop se nepovedl a dohopsal až k Rosinovi, který měl velmi lehkou pozici.

Mizérie Cagliari byla dokonána o chvíli později. Coriniho centr našel střídajícího Mottu a ten svou hlavičkou nadělal v obraně hostů velké problémy. Ferri chtěl totiž míč odkopnout do bezpečí, ale stalo to samé jako u první branky domácích. Ferri si ale teď místo odkopu dal vlastní gól. Potom ještě svitla jiskřička naděje po trestném kopu Contiho, jeho střelu ale Sereni zlikvidoval.

Oba kluby byli před zápasem ohroženy klesnutím do sestupových vod. Po zapáse se mohli radovat Novelliniho svěřenci, kteří se minimálně do zítřka udrží v první polovině tabulky.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*bary72

S bezsprostředním sousedem v tabulce se musí bezpodmínečně vyhrát,tip 2:0.

Reagovat
HOST*

seš dobrej chválim tě

Reagovat
HOST*

Tohle by měl Turín zvládnout.

Reagovat
HOST*

to je remiza, tutovka

Reagovat
HOST*bary72

Jsem za domácí rád, můžou být ve vetším klidu. Na sestupový boje to letos nevypadá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele