7. kolo
30.09.2023 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavující Pedro Neto (© AFP)

City po kolapsu v poháru znovu narazilo, na úřadujících šampionech si pošmákli Wolves

Hráči Wolverhamptonu porazili v sedmém kole anglické Premier League Manchester City na domácím hřišti 2:1. Vlci se vedení ujali již v úvodní čtvrthodině, kdy si centrovaný míč srazil do vlastní sítě kapitán hostů Ruben Dias. Obraz hry následně odpovídal předpokladům a výrazný favorit se ve druhé půli dočkal vyrovnání, v 66. minutě mu však rozhodující úder zasadil Hee-Chan Hwang. Jihokorejec svým čtvrtým ligovým gólem připravil úřadujícímu mistrovi premiérovou bodovou ztrátu v sezoně.

Pep Guardiola musel skousnout první zklamání v sezoně, když jeho svěřenci nestačili na Newcastle a vypadli z EFL Cupu. S ligovým tažením ale musel být Španěl nadmíru spokojen, Citizens totiž poprvé od ročníku 2016/2017 dokázali zvítězit v šesti úvodních zápasech Premier League. Jejich série neskončila ani proti Nottinghamu, celý druhý poločas přitom odehráli bez vyloučeného Rodriho. V početní nevýhodě naposled hráli i Wolves, kteří kvůli tomu přenechali Lutonu historicky první bod mezi anglickou elitou.

Citizens se okamžitě chopili otěží zápasu a zdržovali se převážně na útočné polovině hřiště. K brance se hostující celek přiblížil již v šesté minutě, kdy ostrý centr Juliana Alvareze odvrátil Craig Dawson. Bez jeho přičinění by Erling Haaland doklepával do prázdné brány. Domácí se k balonu dostávali pouze po chybách úřadujícího mistra Anglie. Nejinak tomu bylo ve 13. minutě, kdy míč ukořistil Pedro Neto, sám překonal polovinu hřiště a se šťastnou tečí kapitána Diase poslal domácí do vedení. Naprostá dominance Manchesteru v prvních 45 minutách však na vyrovnání nestačila a tak odcházeli domácí do šaten za přívětivého stavu 1:0.

Vlci sice bojovali, ale čisté konto udržet nedokázali. V 58. minutě se k přímému kopu postavil argentinský štírek Alvarez a fenomenální ranou se postaral o vyrovnání. 23letý útočník prožíval vynikající vstup do nového ročníku nejvyšší anglické soutěže. The Wanderers inkasovaná branka nikterak neovlivnila, spíše naopak. Na konci vynikajícího protiútoku domácího týmu se ocitl Hwang, který díky spolupráci s kolegou Matheusem Cunhou poslal Wolves opět do vedení.

Vítězná série Citizens tak v sedmém ligovém utkání skončila, když úřadující mistr nečekaně prohrál ve Wolverhamptonu. V příštím kole se 8. října představí na hřišti Arsenalu, Vlci tentýž den přivítají Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro.. ta vaše arogance že všechno vyhrajete... Už to přijít muselo..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele