15. kolo
05.12.2023 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hwang Hee-chan (© AFP)

Vlci opět lovili v domácím teritoriu. Kompanyho svěřence vykolejil korejský rychlík

Hráči Wolves na úvod 15. kola Premier League ovládli domácí utkání proti Burnley poměrem 1:0, přičemž neoblíbeného protivníka zdolali poprvé od září roku 2018. Zpočátku opatrné střetnutí postupně nabývalo na intenzitě a rozuzlení nakonec přinesla 42. minuta, kdy přidal po chybě v rozehrávce svůj osmý zásah v sezoně Hee-Chan Hwang. Svěřenci Vincenta Kompanyho tak nenavázali na vysokou výhru z minulého kola, vinou zranění navíc ztratili Lucu Koleosha. Vlci naopak prokázali výbornou formu ve známém prostředí, neboť na Molineux Stadium neprohráli popáté v řadě.

Fotbalisté Wolverhamptonu předváděli v letošní sezoně výkony jako na houpačce. Po skvělém říjnu, ve kterém dokázali zvítězit nad Manchesterem City nebo obrat o body Newcastle s Aston Villou, přišla čtyři ligová klání, z nichž Vlci až třikrát padli. Náladu si tak mohli spravit v domácím utkání proti předposlednímu Burnley. Hosté ovšem o víkendu překvapili, když porazili Sheffield vysoko 5:0, čímž ukončili hrozivou šňůru sedmi soutěžních proher po sobě a donutili Žiletky k odvolání kouče Paula Heckingbottoma.

Nervózní výkon z obou stran v úvodu utkání rozhodně nepotěšil fanoušky, kteří dorazili na Molineux Stadium. První pořádnou příležitost si tak hráči vypracovali až po půlce prvního poločasu, když se hned do dvou během chvíle dostal Pablo Sarabia. Jeho první tečovanou střelu ovšem brilantně vytáhl James Trafford a ve druhé šanci mířil z hranice vápna těsně vedle pravé šibenice. The Clarets se nenechali zahanbit a ve 38. minutě musel nadvakrát zasahovat Daniel Bentley. Ten vytáhl výborné zakroky jak z bezprostřední blízkosti proti Jayi Rodríguezovi, tak i proti pokusu Joshe Brownhilla. K jejich smůle o pár okamžiků později potvrdil pravidlo "nedáš, dostaneš" na druhé straně hřiště Hwang, který zařídil Wolves poločasové vedení.

Úvod druhé půle vůbec nepřipomínal počátky zápasu a diváci se bavili aktivní hrou. Tu mohl korunovat pro domácí po centru z přímého kopu Mario Lemina, jen kdyby jeho hlavička nemířila nad břevno. Nováčkovi ligy dělaly problémy především standardní situace The Wanderers, ze kterých domácí konstantně představovali nebezpečí pro Traffordovu bránu. Ten se musel vytáhnout v 70. minutě opět proti Sarabiovi, který z přímáku mířil nebezpečně pod břevno. Na hřišti se v druhé půli nehrálo v rukavičkách a hlavní arbitr s žlutými kartami rozhodně nešetřil. The Clarets se sice ke konci probrali, bylo to ale až příliš pozdě a jejich ofenzivní snažení v samotném závěru nakonec přišlo vniveč.

Wolves tak domácí duel zvládli a po dvou venkovních porážkách si připsali tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 9. prosince. Vlci změří síly s Nottinghamem, The Clarets se střetnou s Brightonem.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele