2. kolo
19.08.2023 16:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Brightonu (© AFP)

"Vlci" se stali kořistí japonského asasína. Mitomův sólový průnik bude kandidátem na gól roku

Brighton si po výhře 4:1 nad Vlky z Wolverhamptonu udržel ligovou neporazitelnost i po druhém zápase nového ročníku Premier League. Racci zavzpomínali na poslední vzájemné utkání, které dominantním způsobem ovládli, a úspěšně na tento výsledek navázali. Už po čtvrthodině hry udal tón zápasu japonský kouzelník Kaoru Mitoma, který svůj výkon ještě vyšperkoval asistencí na zásah Pervise Estupiňána z úvodu druhého dějství. Fantastický výkon svého týmu korunovala dvěma góly v průběhu pěti minut ikona Albionu Solly March.

"Vlci" nečekaně kousali na Old Trafford a téměř uzmuli ze hřiště Manchesteru United bod, o který je obral prakticky jen dobrý výkon gólmana Andrého Onany. Právě ten však v nastavení druhé půle fauloval a měla se kopat penalta, píšťalka sudího ale zůstala němá, za což se krátce po utkání asociace rozhodčích omluvila. V úvodním klání Brightonu k žádnému překvapení nedošlo, když Racci na vlastním stadionu snadno porazili Luton.

Hráči Brightonu se v úvodních minutách zápasu dokázali jednoduše dostávat do prostor kolem pokutového území soupeře, ale žádné kloudné zakončení si vypracovat nedokázali. O změnu se v 15. minutě způsobem sobě vlastnímu postaral Mitoma, který si přebral míč těsně za polovinou hřiště a sám ho dovezl až za záda brankáře Josého Sá. Vyrovnání měl po půlhodině hry na noze Fábio Silva, který ale v souboji tváří v tvář s gólmanem Jasonem Steelem selhal.

"Racci" vlétli do druhého poločasu ve velkém stylu. Na střelu Dannyho Welbecka jen několik sekund po oznámení druhé půle ještě brankář Sá dosáhl, Brighton ale celou akci dohrál a míč do branky dopravil Estupiňán. O dalších pět minut později přišel další rychlý brejk, který z malého vápna zakončil March a stejný hráč zůstal při chuti, protože jen o další čtyři minuty později zvyšoval na 4:0. Po rohu z 61. minuty se k zakončení hlavou dostal Hwang Hee-Chan a kosmeticky upravil výsledné skóre. Podprůměrné představení domácích ještě v nastaveném čase korunoval červenou kartou Matheus Nunes.

Už počtvrté v řadě tak vzájemný duel ovládl Brighton. Ten v příštím kole 26. srpna přivítá West Ham, Wolves se tentýž den představí na hřišti Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele