30. kolo
30.03.2024 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Heung-min Son (© AFP)

Spurs na obří smůlu v zakončení nedoplatili, k výhře nad Lutonem zavelel žolík Johnson

Fotbalisté Tottenhamu zvítězili ve 30. kole Premier League nad Lutonem 2:1. Domácího favorita, který navíc brzy prohrával, v průběhu celého duelu provázela místy až nevídaná smůla ve finální fázi. V průběhu první půle Heung-Min Son při zakončení do odkryté brány trefil nejprve první tyč, od které se míč podél brankové čáry odrazil k druhé. Po střele Brennana Johnsona pak zůstal míč jen několik centimetrů před brankovou čárou. Kromě této situace ale střídající Velšan stihl zařídit přesným centrem i vyrovnání a v závěru přihrál svému kapitánovi na vítězný gól.

Kohouti před odjezdem na reprezentační přestávku zažili horskou dráhu emocí, když nejprve v přímém souboji o top čtyřku znemožnili Aston Villu na jejím hřišti čtyřmi góly, aby následně fatálně selhali na Fulhamu, kterému podlehli 0:3. Nyní je čekal další soupeř ze druhé poloviny tabulky Luton, jenž sice poutal pozornost slibnými výkony, zároveň ale nevyhrál už osm duelů v řadě.

A skvěle začal pro hosty i souboj s Kohouty. Už ve třetí minutě našel při rychlém protiútoku Ross Barkley přihrávkou skrze vápno naprosto nehlídaného Tahitha Chonga, jenž měl dostatek času si míč zpracovat a krásně vypálit na vzdálenější tyč. S odpovědí mohl přispěchat v sedmé minutě Dejan Kuluševski, průnikovou přihrávku od Tima Wernera mu ale s nasazením vlastního zdraví odebral od nohou gólman Thomas Kaminski. Krátce nato mohl zužitkovat dlouhý pas za obranu sám německý útočník, pálil ovšem těsně vedle brankové konstrukce. Největší šanci domácích v první půli si připsal Son, který sice překonal Kaminskiho, jeho střela se však pouze odrazila od jedné tyče do druhé a následně do bezpečí.

Srovnání ovšem přišlo až po změně stran. V 51. minutě hledal Johnson přihrávkou skrze vápno Wernera, než k němu ale míč doputoval, tak si ho srazil do vlastní sítě Issa Kaboré. Werner se dral do zakončení v předbrankovém prostoru i v 62. minutě, tentokrát však nezamířil přesně. Centimetr dělil Kohouty od obratu po ráně Johnsona. Balon totiž po zákroku Kaminskiho stále směřovala za brankovou čáru, na poslední chvíli ho ale odkopl jeden z obránců. Vítěznou branku si tak vzal na starosti kapitán Son, jenž v 86. minutě zakončoval protiútok, který sám na vlastní polovině nastartoval.

Spurs tedy nakonec odčinili výbuch na hřiště Fulhamu a dál atakují nejlepší čtyřku. Nyní je bude čekat městské derby s West Hamem, na jehož trávník zavítají 2. dubna. Luton o den později vyzve venku Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele