25. kolo
17.02.2024 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Anthony Gordon proměnil penaltu, ale na výhru Newcastlu to nestačilo (© AFP)

Vyrovnání v nastavení vylepšilo dojem z další domácí ztráty Newcastlu

Newcastle remizoval ve 25. kole Premier League na vlastním hřišti s Bournemouthem 2:2. Hosté potvrdili pověst nevyzpytatelného soupeře a dostali se před zaplněnými tribunami St. James' Parku do vedení zásluhou Dominica Solankeho, jenž využil uklouznutí slovenského gólmana Martina Dúbravky. Newcastle pak sice krátce nato vyrovnal, Třešně si ovšem vzaly vedení zpět na svou stranu. Až v nastaveném čase tak Straky uloupily bod díky trefě Matta Ritchieho, před vlastním publikem nicméně nevyhrály již počtvrté za sebou.

Straky napříč soutěžemi neprohrály čtyřikrát v řadě a začalo to vypadat, že se jim po špatných podzimních výkonech vrátila forma, vylepšit to ovšem rozhodně chtělo výkony na domácím trávníku. Tam Newcastle v lize nevyhrál třikrát v řadě, což se mu naposledy přihodilo v roce 2021. Na jakoukoliv výhru v nejvyšší soutěži pak čekal Bournemouth, jenž naposledy uspěl na Štěpána.

Utkání začalo v klidném tempu, které se ale postupem času stupňovalo a od 15. minuty už byly vidět na obou stranách gólové šance. Ty největší však měli The Cherries, konkrétně Solanke, který v 17. minutě dostal výbornou přihrávku od Justina Kluiverta a v pokutovém území mířil na vzdálenější tyč, ale výtečným zákrokem ho vychytal slovenský brankář Dúbravka. O pár minut později odcentroval zleva James Tavernier, míč se nohou snažil usměrnit znovu Solanke, ale jeho zakončení opět chytil úžasný Dúbravka.

První gól druhého dějství vstřelili hosté. Obrovskou minelu předvedl do té doby bezchybný Dúbravka, který se zapojil do kombinace Newcastlu, při ní však podklouzl a napadající Solanke neměl problém dopravit míč do sítě. Zakrátko bylo srovnáno. Po dlouhém zkoumání faulu v pokutovém území nakonec rozhodčí nařídil penaltu, kterou přízemní ranou do pravého dolního rohu proměnil Anthony Gordon. The Cherries si vzali vedení zpátky v 69. minutě díky Antoinu Semenyovi, který vypálil zprava za hranicí velkého vápna a trefil vzdálenější dolní kout brány. Toons se v závěru utkání tlačili za vyrovnáním a vyplatilo se. Ritchie nejprve hlavou usměrňoval přesný centr, míč se se štěstím odrazil zpátky k němu a napodruhé už se čerstvý náhradník nemýlil.

Newcastle tedy ani tentokrát svou domácí formu nenašel a znovu jen remizoval. Jeho příštím soupeřem bude 24. února Arsenal, zatímco Bournemouth ve stejný den vyzve jiného giganta Manchester City.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele