25. kolo
17.02.2024 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Výhru Villans opět řídil Ollie Watkins (© AFP)

Watkins pádí za klubovým rekordem, dvěma góly poslal Aston Villu do top čtyřky

Fotbalisté Aston Villy po dvou soutěžních porážkách potvrdili roli favorita, když ve 25. kole Premier League porazili domácí Fulham 2:1. V prvním poločase se sice hráči mohli radovat hned ze čtyř branek, po dvou na obou stranách, avšak kvůli třem postavením mimo hru mohl být uznán pouze gól Ollieho Watkinse. Ten se prosadil i po změně stran, a posunul tak svůj tým na čtvrté místo před Tottenham. Anglický kanonýr se v aktuálním ročníku přímo podílel už na 23 trefách, více přitom v klubové historii zvládl pouze Dwight Yorke v sezoně 1995/1996, a to 27.

Cesta Villans za vysněným umístěním v první čtyřče dostala v posledních kolech několik trhlin. Hosté sice bez problémů deklasovali Sheffield na jeho hřišti 5:0, tento úspěch ale orámovaly domácí porážky od nejbližších pronásledovatelů Newcastlu, respektive Manchesteru United. Venkovní formu Lvů, která stále patřila k nejlepším, nyní měli prověřit Chalupáři. Ti na svém hřišti naposledy padli ještě před Vánocemi.

Na stadionu Craven Cottage zavládl smutek už ve druhé minutě, kdy dostal pas za obranu Watkins, s gólmanem si v souboji jeden na jednoho sice poradil a bez problémů skóroval, avšak na začátku akce si nepohlídal ofsajdovou linii. Fulham se pokusil zahrozit po čtvrthodině hry, když dostal pravidlově správnou přihrávku za obranu Rodrigo Muniz, z úhlu ale nedokázal přesně zakončit. Ve 23. minutě ovšem předvedl nepochopitelný zkrat při vhazování domácí Antonee Robinson, jenž velmi nepřesnou přihrávkou zažehnul krátkou akci hostů, kterou úspěšně zakončil Watkins. Navýšit vedení mohl před půlhodinou hry Leon Bailey, po jeho ráně však pouze zazvonilo břevno. První poločas ještě ozdobily další dvě branky, nejdříve se ovšem prosazoval z těsného ofsajdu domácí Tim Ream, v závěru poločasu potom stál mimo hru Álex Moreno.

První gól po změně stran už byl ovšem v pořádku, když Watkins dostal krásný pas za obranu od Youriho Tielemanse a technickou střelou k tyči zvýšil vedení Villans. Dvougólový náskok jim ale dlouho nevydržel. V 63. minutě poslal přízemní centr do vápna provinilec Robinson, ten si na bližší tyči našel Rodrigo Muniz a pohotovou ranou snížil. Krátce nato mohl završit hattrick Watkins, jeho dalekonosná rána však skončila těsně vedle. Blízko ke srovnání byl 11 minut před koncem Alex Iwobi, jeho zakončení ale dokázal Emiliano Martínez zneškodnit. Závěrečnou šanci si připsal na začátku nastaveného času Adama Traoré, avšak s jeho únikem si znovu poradil Martínez.

Aston Villa tedy potvrdila venkovní formu a brala tři body. V dalším kole ji 24. února doma čeká Nottingham. Fulham ve stejný den pocestuje na Old Trafford.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele