21. kolo
12.01.2024 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Samuel Gigot (© AFP)

Burnley po přísném verdiktu nezkušeného sudího bralo ze souboje nováčků jen bod

Fotbalisté Burnley otevřeli 21. kolo Premier League remízou 1:1 v záchranářské bitvě s Lutonem. The Clarets se v první půli dlouho trápili a hosté jim v určitých pasážích hry takřka nepůjčili míč. Ve 36. minutě se nicméně šťastně prosadil jinak nepříliš produktivní Zeki Amdouni. Švýcarův gól dlouho směřoval k teprve druhé výhře před vlastním publikem v sezoně, jenže v nastavení srovnal Carlton Morris. Jeho zásahu předcházel kontroverzní souboj s brankářem, který jako nedovolený neposoudil Tony Harrington, jenž odpískal teprve svůj druhý prvoligový duel v ročníku.

Oba celky naposledy nezvládly své pohárové povinnosti, když Burnley prodloužilo proti Tottenhamu sérii proher na tři klání v řadě a Luton jen remizoval se třetiligovým Boltonem. Pro domácí byla páteční předehrávka velmi důležitá, jelikož se nacházeli na sestupové 19. příčce právě za svým soupeřem. The Clarets mohlo povzbudit alespoň to, že v prvním vzájemném měření sil v aktuální sezoně zvítězili 2:1.

Ačkoliv mnozí experti očekávali od záchranářské bitvy tuhý boj s minimem příležitostí, brankáři se dostali do permanence hned v první desetiminutovce. Jako první předvedl svůj um hostující Thomas Kaminski, jenž vychytal pokus Jóhanna Berga Gudmundssona. Záhy se prezentoval efektním skokem také James Trafford proti projektilu Rosse Barkleyho. Na domácích hráčích byla znát nervozita z významného utkání. O to větší vzpruhu pro ně představovala trefa Amdouniho, který ve 36. minutě po akci z levé strany zřejmě i silou vůle dotlačil balon za záda Kaminskiho.

Kouč Burnley a zároveň bývalý excelentní stoper Vincent Kompany vsadil do druhé půle vše na obranu. Luton se tak ocitl v poněkud neobvyklé roli, jelikož musel dobývat tuhý defenzivní blok soupeře. Po hodině hry navíc mohl domácí tým odskočit na rozdíl dvou branek, když tečovaný pokus Wilsona Odoberta vyrazil na poslední chvíli Kaminski. Podobným způsobem Francouz ztroskotal na Belgičanovi i devět minut před koncem základní hrací doby. Hosté si vytvořili velkou šanci až v nastavení, kdy Trafford podstoupil souboj s Elijahem Adebayem a Morris využil situace k pohodlnému zakončení do prázdné brány.

Bitva nováčků tak nakonec vyústila v dělbu bodů. The Clarets čeká 31. ledna duel s Manchesterem City, Luton změří o den dříve síly s Brightonem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele