23. kolo
03.02.2024 16:00 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Burnley (© AFP)

Burnley se vzpamatovalo z dvougólového manka. Trn z paty mu vytrhl host z Chelsea

Burnley na svém stadionu remizovalo ve 23. kole Premier League s Fulhamem 2:2. Hosté se prvního vítězného vzájemného střetnutí od srpna 2018 nedočkali navzdory tomu, že už ve 21. minutě vedli o dva góly. Krátce po hodině hry totiž nastoupil na trávník David Datro Fofana a dvěma zásahy, přičemž ten vyrovnávací si schoval až do závěrečného nastavení, stanovil výsledné skóre. Kmenový hráč Chelsea, jenž podzimní část sezony strávil na neúspěšném hostování v Unionu Berlín, si tím otevřel střelecký účet v novém působišti.

Když Burnley na začátku prosince ve velkém stylu přerušilo čekání na domácí výhru, fanoušci věřili, že se blýská na lepší časy. Nic takového se však nekonalo, jelikož The Clarets od té doby naplno bodovali jen v jednom z osmi duelů. Jejich soupeřem byl před Štědrým dnem právě Fulham, který neuhlídal mladíka Wilsona Odoberta. Zopakování tohoto výsledku nahrával fakt, že Chalupáři venku padli pětkrát za sebou.

Do zápasu rozhodně lépe vstoupili svěřenci Vincenta Kompanyho a hned zkraje si vypracovali pár zajímavých příležitostí. První trefy se však dočkal trpělivý Fulham, který držel míč na kopačkách a udeřil z rohového kopu. Centr od praporku našel přesně Joaa Palhinhu, jenž hlavičkou za sebe překonal bezmocného Jamese Trafforda.

Po první trefě se The Clarets sesypali a za chvíli inkasovali znovu. Obranu prolomil pas na Rodriga Muňize a ten z první přeloboval mládežnického reprezentanta Anglie. V závěru poločasu protancoval obranou The Cottagers Odobert, jeho zakončení ovšem prosvištělo vedle zadní tyče.

V druhé půli k žádné výrazné změně nedošlo. Fulham byl i nadále lepším celkem, což chtěl umocnit bývalý hráč Chelsea nebo Arsenalu Willian, jenže jeho ránu zpoza vápna zvládl Trafford zlikvidovat. Po přihrávce Antoneeho Robinsona mohl zanedlouho skórovat Rodrigo Muňiz, avšak ten těsně minul.

V 71. minutě snížil skóre střídající Fofana, jenž byl na konci rychlého protiútoku a hlavou uklidil centr další nové tváře ve vínovém dresu Lorenze Assignona. Na druhé straně se debutu dočkal také další host z Chelsea, a to Armando Broja. V nastaveném čase pak znovu úřadoval Fofana, který domácím vystřelil alespoň bod.

Tým s nejhorší domácí bilancí z celé soutěže si tak před svými fanoušky připsal bod. V příštím kole se představí 10. února na půdě Liverpoolu, Fulham tentýž den přivítá Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele