26. kolo
24.02.2024 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Phil Foden (© AFP)

Manchester City po výhře nad oblíbeným Bournemouthem opět dýchá na čelo tabulky

Fotbalisté Manchesteru City si ve 26. kole Premier League poradili s Bournemouthem, který na jeho trávníku porazili těsně 1:0. Citizens byli od úvodu aktivnějším týmem a o jejich vítězství rozhodl už ve 24. minutě Phil Foden, jenž se prosadil z dorážky. Hosté tak proti The Cherries potvrdili skvělou bilanci, jelikož celek z jihu Anglie přemohli v každém z dosavadních 14 vzájemných duelů v rámci nejvyšší anglické soutěže. Vítězstvím se svěřenci Pepa Guardioly současně přiblížili prvnímu Liverpoolu, na který ztrácí už pouze jeden bod.

Fantastická forma Bournemouthu z konce roku 2023 byla zapomenuta, o čemž svědčila série šesti duelů bez výhry v řadě. Fanoušky mohl těšit alespoň fakt, že ten úplně poslední výkon byl tím nejlepším z tohoto období, když The Cherries dělilo několik minut od výhry na horké půdě Newcastlu. Tradiční dominancí neoplývali ani Citizens, kterým často vytrhly trn z paty až pozdní góly. Proti Chelsea to však znamenalo pouhý zisk bodu.

K prvnímu střeleckému pokusu se po šikovném sklepnutí Fodena dostal už v deváté minutě Erling Haaland, z hranice šestnáctky ale mířil jen vedle domácí branky. Na druhé straně hřiště zkusil z ještě větší dálky štěstí Miloš Kerkez, jehož ránu pod břevno zneškodnil až Ederson. Skóre se tak poprvé měnilo ve prospěch Citizens. Haaland v pokutovém území využil svých fyzických parametrů a z levé strany tvrdě vypálil na Neta. Brazilec vyrazil míč jen před sebe na dobíhajícího Fodena, který se zblízka nemýlil. Zanedlouho mohl vedení hostů zdvojnásobit Bernardo Silva, uvnitř pokutového území ovšem pálil těsně vedle levé tyče.

O vyrovnání se po změně stran pokoušel Justin Kluivert, jeho dalekonosnou ránu mířící do levého dolního rohu ale úspěšně pokryl Ederson. Domácí zůstávali i nadále aktivní a další velkou příležitost měl v 68. minutě po střele hlavou Dominic Solanke. Ten ovšem stejně jako jeho spoluhráči ztroskotal na výborně chytajícím Edersonovi. Na opačné straně si důležitý zákrok připsal rovněž Neto, jenž využil dobrého postavení a zblízka nedovolil rozvlnit síť Haalandovi. V nastaveném čase se o pozdvižení na Vitality Stadium postaral ještě střídající Enes Ünal, jenž si vyskočil na centr Antoineho Semenyoa. Ke smůle domácích fanoušků ale hlavičkoval jen těsně vedle levé tyče.

Bournemouth tak ani na 14. pokus v Premier League ve vzájemném klání nebodoval. V příštím kole se představí 3. března v Burnley, Citizens čeká tentýž den domácí derby s Manchesterem United.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3 Erling 2, Foden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele