25. kolo
25.02.2023 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Emiliano Buendía (© AFP)

Aston Villa ukončila sérii porážek výhrou nad Evertonem

Aston Villa zvítězila ve 25. kole Premier League na půdě Evertonu 2:0. Za hosty se v 63. minutě prosadil z pokutového kopu Watkins, čímž potvrdil výbornou formu z posledních týdnů. V 81. minutě ještě pojistil vítězství střídající Buendía.

Již ve 2. minutě zápasu obdržel za nevybíravý zákrok žlutou kartu domácí Onana. V 7. minutě viděli diváci první šanci, McGinn se pokusil ohrozit brankáře střelou z dálky, ale jeho zakončení scházela potřebná přesnost. Vzápětí na druhé straně zneškodnil Martínez jedovatý pokus Iwobiho. Ve 24. minutě to zkoušel střelou z hranice vápna Doucouré, jeho ránu ovšem zblokoval jeden z obránců soupeře. O několik minut později dopadla stejným způsobem střela Iwobiho.

Ve 35. minutě podržel Aston Villu bravurním zákrokem Martínez, který fantasticky zlikvidoval Onanovu hlavičku zblízka. V závěru prvního poločasu ještě střílel z dobré pozice Maupay, jeho střelu doprostřed brány však Martínez bez problému pokryl.

Na další šanci čekali diváci až do 60. minuty, kdy Watkins v ideální pozici zakončoval k pravé tyči, Pickford ale předvedl skvělý zákrok a svůj tým podržel. V 62. minutě byl v pokutovém území faulován McGinn a rozhodčí okamžitě ukázal na penaltový puntík. Exekuce pokutového kopu se ujal Watkins a střelou do šibenice nedal Pickfordovi šanci. Watkins pokračoval ve výborném výkonu a v 75. minutě nebezpečně pálil ze střední vzdálenosti, Pickford se ovšem nenechal rozhodit a připsal si jistý zákrok.

V 82. minutě už to bylo o dva góly. Přesnou přihrávku obdržel ve vápně střídající Buendía a střelou k levé tyči poslal hosty do vedení 2:0. Aston Villa dvougólový náskok udržela do konce zápasu a ukončila tak sérii tří porážek v řadě.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele