36. kolo
13.05.2023 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Douglas Luiz (© AFP)

Aston Villa udolala Spurs

Aston Villa porazila v utkání 36. kola Premier League Tottenham Hotspur 2:1. Za domácí se trefili Jacob Ramsey a Douglas Luiz, za hosty v závěru z penalty Harry Kane.

První šanci viděli diváci ve Villa Parku v osmé minutě a rovnou z ní padl gól. Leon Bailey narýsoval výtečnou přihrávku pro Jacoba Ramseyho. Ten umístěnou ranou k pravé straně překonal Forstera a rozjásal domácí fanoušky. Po půlhodině mohlo být pro domácí ještě lépe, když se před gólmanem Fraserem Forsterem objevil osamocený Ollie Watkins. Ten však na své poměry nebývale selhal, když nechal brankáře Spurs vyniknout.

Ollie Watkins se do zakončení dostal i ve 42. minutě, když si naskočil na centr Álexe Morena. Jeho povedená hlavička mířila jen těsně vedle. Ještě před koncem prvního poločasu měli Villans opět smůlu, Emilliano Buendía orazítkoval svou střelou břevno. Na další zajímavější moment si diváci počkali do 65. minuty, kdy se do první akce dostal náhradník Dejan Kulusevski. Ten operoval na pravé straně a jeho následná technická rána jen těsně minula tyčku.

V 72. minutě domácí navýšili své vedení na 2:0. Přímého kopu z nějakých dvaceti pěti metrů se ujal Douglas Luiz a trefil se náramně. Zamířil přes zeď přesně k tyči a Forster si na míč stihl jen lehce sáhnout. Velmi povedená trefa. Spurs ještě v závěru utkání mírně zdramatizovali. V 86. minutě byl totiž Harry Kane faulován brankářem Martínezem v pokutovém území a hlavní sudí po konzultaci s VAR nařídil penaltu pro hosty. Té se ujal sám faulovaný druhý nejlepší střelec Premier League a zamířil k pravé tyčce, přičemž argentinský gólman zvolil opačnou stranu. Kane si připsal 27. letošní ligový gól.

Villans se tak bodově na Spurs dotáhli a poskočili na šestou příčku před Brighton, který však má k dobru hned tři zápasy, kterými může poskočit na pátou příčku před Tottenham. Boj o evropské poháry bude ještě hodně zajímavý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele