25. kolo
12.02.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Adam Webster (© AFP)

Brighton vyloupil stadion Watfordu

Roy Hodgson zatím výsledkové zlepšení Watfordu nepřinesl. Jeho svěřenci v sobotu odpoledne nestačili na Brighton, kterému díky brankám Maupaye a Webstera podlehli dvoubrankovým rozdílem. Hosté byli po celý zápas lepším celkem, Watford hrozil převážně z rychlých protiútoků, ze kterých ale branku vytěžit nedokázal.

První vážnější příležitost připadla na kopačky Brightonu, když se po autovém vhazování dostal k míči Moder, jehož rána pořádně protáhla brankáře Fostera. O chvíli později pálil ze střední vzdálenosti Maupay, domácí brankář byl i tentokráte pozorný. Na druhé straně po dvaceti minutách pláchl Dennis, kterého musel až na hranici pokutového území nedovoleně zastavit Dunk. Sám postižený se postavil k exekuci volného přímého kopu, branku však vůbec netrefil. Tentýž hráč zahrozil i o pár minut později, tentokráte jej ale v zakončení zastavil skluzující Dunk.

Skóre se tak poprvé měnilo až těsně před poločasovým hvizdem, když po centru Lampteyho zůstal na penaltě úplně volný Maupay, jehož volej pak krásně zapadl za vzdálenější tyč.

V druhém poločase mohl rychle vyrovnat Dennis, který se proháčkoval mezi třemi obránci soupeře, jeho zakončení ovšem skončilo pouze na břevně. Pak už ale následovaly jen šance hostujícího celku. Po volném přímém kopu vznikl před brankou Fostera obrovský závar, na jehož konci pálil Moder, domácí brankář však vytlačil míč na roh. Při další akci zase pálil nebezpečně Cucurella, Foster však byl opět na správném místě. Brighton měl i pořádnou porci smůly, to když tečovaná rána Modera jen o centimetry minula levou tyč domácí branky.

Deset minut před koncem ovšem konečně přišlo rozhodnutí. Po rohovém kopu míč propadl až k Websterovi, který zblízka dokázal protlačit míč za brankovou čáru a rozhodnout tak o zisku všech tří bodů pro Brighton.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodně záleží na tom , jestli muže pokladník domácího týmu uvolnit nějakou vatu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele