4. kolo
13.09.2021 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Demarai Gray (© AFP)

Everton po inkasování zabral, Burnley setnul třemi góly v rychlém sledu

Tři góly za šest minut. Právě takový počin se podařil Evertonu v dohrávce čtvrtého kola proti Burnley, otočil tak vývoj utkání na svou stranu a uzmul v Premier League již třetí výhru. V průběžném pořadí se tak dostal do první čtyřky a společně s Manchesterem United, Chelsea a Liverpoolem má nyní shodný počet deseti bodů. Hosté naopak zůstali v sestupovém pásmu.

Duely obou dvou klubů byly v minulosti vyrovnané. Od roku 2009 na sebe narazily v nejvyšší soutěži celkem čtrnáctkrát, sedmkrát slavil zisk tří bodů liverpoolský celek, šestkrát naopak ten z Lancashiru a pouze v jednom případě se urodila remíza. Vše podstatné se v tomto klání událo v rámci druhého poločasu, a byť se Burnley ujalo vedení, Everton celou situaci zvrátil.

První dvacetiminutovka vyšla lépe The Clarets, ti si vytvořili hned dvě slibné šance, jenomže Wood v 6. minutě minul kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi a jeho spoluhráč Mee pak taktéž nezacílil přesně. Domácí se do větší možnosti v první půli vlastně nepropracovali, hůře se jim navíc dýchalo zkraje druhého dějství, protože se jejich soupeř již přece gólově prosadil.

Gudmundsson si seběhl k pravému kraji pokutovému území pro míč, poslal ho svým centrem do šestnáctky, kam si seběhl stoper Mee, a ten hlavičkou usměrnil balón bez větších obtíží za záda brankáře Pickforda. Právě tenhle moment jako by ovšem trochu spící Everton probudil. A najednou se rozehrál do takové pohody, že během chviličky skóroval dohromady třikrát.

V 60. minutě operoval dobře u pravé lajny Townsend, jenž vyslal pas na hranici malého vápna, odtud si naskočil nikým nehlídaný Keane, který pohotově zakončil. Pět minut na to si The Toffees zajistili svůj druhý přesný zásah, to když z dálky perfektně napřáhl Townsend. A v 66. minutě pečetil výhru Evertonu ještě Gray, jenž využil brejku po přihrávce Doucourého.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:0

Reagovat
smetos

Richarlison hattrick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele