2. kolo
21.08.2017 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester City - Everton FC 1:1

Domácí stratég Pep Guardiola dal v ofenzivě opět prostor obávanému duu Sergio Agüero - Gabriel Jesus. Úvod zápasu však načrtl, že hostující manažer Ronald Koeman tenhle tah očekával. Everton od prvního hvizdu umně bránil a do útoku se hrnul jen když měl defenzivu dostatečně zabezpečenou. Výsledkem byl vlažný začátek utkání s prakticky žádnými šancemi na jedné nebo druhé straně. Zaujaly jen žluté karty Morgana Schneiderlina a Toma Daviese, které pramenily z aktivity Sky Blues.

K prvnímu výraznému vzruchu došlo v minutě číslo 26. Otamendi vystřelil z hranice vápna a Pickford měl co dělat, aby neinkasoval. O několik vteřin se Argentinec Agüero dostal k odraženému balonu, ale jeho pokus byl zablokován pozornou liverpoolskou obranou. O tři minuty později se Kun po skvělé asistenci Davida Silvu téměř znovu dostal k zakončení, ovšem Everton byl opět připraven. Aktivita Citizens se stupňovala. Zajímavým faktem byla přítomnost trenéra Manchesteru United Josého Mourinha. Ten i se svým asistentem Ruiem Fariem podrobně sledoval jeden ze šlágrů druhého kola.

V 34. minutě mohl jít Manchester do vedení, když David Silva nastřelil tyč, ale opět se potvrdila stará fotbalová pravda - nedáš, dostaneš. Hned z protiútoku se k balonu po přesném pasu Calwerta-Lewina dostal Wayne Rooney a zkušený veterán otevřel skóre tohohle utkání. V závěru první části hry se ke slovu dostal arbitr Madley, který velice přísně po dvou žlutých kartách vyloučil domácího Kylea Walkera.

Manchester City vstupoval do druhého poločasu s deseti muži a musel skórovat. Průběh druhé poloviny vůbec nenaznačoval tomu, že v početné výhodě hraje Everton. Citizens byli aktivnější, měli více ze hry a častěji se dostávali do šancí. Ronald Koeman se snažil na vývoj utkání reagovat, na hřiště poslal Klaassena se Sigurdssonem. Obraz hry se ale neměnil a Sky Blues dostávali svého protivníka stále více pod tlak.

Odměna za aktivitu Manchesteru přišla v 82. minutě, kdy na odrazený balon ve vápně expresně reagoval Raheem Sterling, který vyrovnal na 1:1. Tým Pepa Guardiolu hýřil snahou a odvahou. Vítězná branka pro domácí klub visela ve vzduchu. Do zápasu velice dobře zapadli Sterling, Danilo a Bernando Silva. V 88. minutě Schneiderlin neodhadl tvrdost v souboji s Agüerem a Madley ho poslal předčasně pod sprchy. Vybičovaný závěr se 4 nadstavenými minutami přinesl drtivý tlak Citizens, ale branku jsme neviděli.

Autor: Jakub Vaverka

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Kubajs zase musí být první

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

0:1 (Rooney)

Reagovat
diastan

bude pomsta - 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1:0

Přání 5:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Ten Johny Evans v expreskach to ma byt sranda ? to snad ne proboha, takovou lemru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hned druhé kolo nás hodně prověří hlavně v obraně doufám že to zvladnem a vyhrajem tip 3:1

Reagovat
Hardwell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zas a znova ,problem rozhodnut zapas ked sa da,na gol potrebuju hrozne vela sanci.

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale libi se mi ze i v 10ti takovy neskutecny tlak... moc nechybelo k otoceni...

Reagovat
smazaný uživatel

10 minut navíc a gól by jsme nejspíš dali chyba byla střídat jesuse měl raději jít aguero a Bernardo měl přijít taky rychleji

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele