17. kolo
12.12.2017 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Watford FC 2:1

Tohle vítězství bylo pro Crystal Palace možná vůbec nejcennější v sezóně. Ještě minutu před koncem se zdálo, že tři body uzme Watford, jenže tomu se zápas sesypal jako domeček z karet. Už zkraje první půle vedli díky Darylovi Janmaatovi, pak se však vyloučil Tom Cleverley, a následně se trefili Bakary Sako a James McArthur.

Domácí v posledním měsíci vykazovali výrazné zlepšení, v uplynulých sedmi kolech prohráli jen s Tottenhamem, jenže porazit na druhou stranu dokázali jen Stoke City. Teď si však s chutí vše vynahradili. Ačkoli ani náhodou nebyli v tomhle souboji lepším týmem, hosty drtivým finišem porazili. A rázem jsou ze sestupového pásma aspoň do úterý pryč.

The Hornets opravdu hodně uklidnil brzký přesný zásah už ze třetí minuty. Po celou dobu aktivní Richarlison si na levé straně pokutového území počkal, až mu na zadní tyčku naběhne Janmaat, a ten tvrdou hlavičkou překonal brankáře Speroniho. Od té doby Watford hru kontroloval a svého soupeře do vyloženějších šancí nepouštěl.

Záhy přitom mohl sám Richarlison náskok pojistit, z hranice vápna z první vypálil, nicméně Speroni zasahovat nemusel, protože práci za něj odvedl hlavičkující stoper Tomkins. Až ve 21. minutě se Crystal propracoval k nějaké nebezpečnější střele, postaral se o ní Townsend, avšak ze střední vzdálenosti jeho pokus skončil těsně mimo Gomesovu bránu.

Po půlhodině hry si ještě oba celky vytvořily po jedné příležitosti. Nejprve mohl srovnávat stav Dann, jehož hostující defenzíva trestuhodně nechala hlavičkovat po rohovém kopu Cabayeho, tohle zakončení však skončilo mimo. Na opačné straně selhal v tutovce Deeney, jenž z blízkosti nesklepl míč za brankovou čáru po pasu Richarlisona.

Ani ve druhém dějství se ofenzivní pojetí londýnského celku nijak nezlepšilo. Mužstvo z Hertfordshire v pohodě hlídalo těsný náskok a především v zadních liniích působilo hodně jistým dojmem. Navíc v 66. minutě mohl skórovat Richarlison, jenž se po centru od Janmaata ocitl v dobré pozici, jenže Speroni proti němu včas a účelně vyběhnul.

Poslední minuty utkání pak nabídly doslova dramatické rozuzlení. Vyloučit se po druhé žluté kartě a následné červené nechal Cleverley a krátkou přesilovku zužitkovali hned dva domácí náhradníci. Nejprve se v 89. minutě prosadil z dorážky Sako a poté rozjásal své fanoušky v nastavení McArthur, jenž těžil z výtečné práce Zahy na levé straně.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odehrány 4 zápasy ze 17. kola - ani jeden favorit nerupnul. Ono tp přijde a z toho budou ti buzeranti muset žít po celý následující rok- jen se těm zápasum nějak vyhnout .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele