6. kolo
24.09.2017 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Newcastle United 1:0

Druhou výhru v letošní sezóně zaznamenal nováček z Brightonu, když na svém stánku přehrál Newcastle United tím nejtěsnějším možným způsobem. Utkání nabídlo značně vyrovnaný souboj, o jehož osudu rozhodl na startu druhé půle Hemed.

První nebezpečí přišlo ve druhé minutě, když se po signálu z rohového kopu dostal k zakončení hostující Yedlin, Ryan však jeho ránu s vypětím všech sil zneškodnil. Domácí odpověděli velkým závarem po rohovém kopu, ovšem míč za brankovou čáru se jim protlačit nepodařilo. O chvilku později hlavičkoval Hemed ze solidní pozice vysoko nad. Tentýž hráč pak o minutu později vyzkoušel pozornost Elliota střelou ze střední vzdálenosti, brankář Newcastlu se však nachytat nenechal.

Zápas se odehrával v solidním tempu, ovšem větší šance dlouho nepřicházely. Na tu první opravdu vyloženou si museli fanoušci počkat do dvacáté minuty, kdy po centru Ayoze vyrobil nesmyslnou hrubku stoper Dunk a nabídl míč na stříbrném podnose hostujícímu útočník. Joselu se však nabídnuté šance zalekl a vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Straky byly v tuto chvíli tím lepším týmem a po další povedené akci pálil Perez z prostoru penalty těsně nad. Poločas první tak žádný přesný zásah nepřinesl.

Co se fotbalistům nepodařilo za celých prvních pětačtyřicet minut, to se domácím povedlo hned zkraje druhé půli. Standardní situaci vrátil do ohně Stephens a před brankou byl nejdůraznějším mužem Hemed. Druhý gól mohl o chvilku později March, jeho zakončení do odkryté svatyně však neskutečným způsobem vykopl Elliot.

Dvacet minut před koncem mohl skóre srovnat Shelvey, který brankáře domácích překvapil rohovým kopem zatočeným přímo do branky, nicméně Brighton pro tuto chvíli zachránila dobře postavená tyč. Další příležitost měl na kopačce Atsu, ten ale nezvládl těžký volej a na Ryana vyslal jen velmi slabý projektil, se který si brankář domácích pohodlně poradil. A když se neujala ani rána Gameze, dospěl zápas k hubenému vítězství domácího týmu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (9)

Přidat komentář
NuFc23

Treba vyuzitslabu formu Brightonu 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Prijateľný super, skúsme natiahnuť sériu, 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele