18. kolo
17.12.2017 17:30 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

AFC Bournemouth - Liverpool FC 0:4

Ve středu se Liverpool proti West Bromwich trápil a nedal ani jeden gól, tentokrát se však prosadil rovnou čtyřikrát, když s Bournemouthem neměl vůbec žádné slitování. Kloppovi svěřenci udeřili do poločasu třikrát a po změně stran ještě navýšili výsledek o jeden zásah.

Bezgólová remíza na Anfield Road proti WBA byla nejspíše opravdu ojedinělým výpadkem. Liverpool se tentokrát rychle prosadil a spustil svůj obávaný gólostroj. Bournemouth udržel ofenzívu Reds na uzdě jen do dvacáté minuty, než si s míčem na nohou pohrál Coutinho a přesnou střelou k tyči zařídil liverpoolské vedení.

Poměrně rychlá branka byla vodou na mlýn hostující ofenzívě, ta následně ještě zvýšila obrátky a podruhé udeřila z rohového kopu. Firmino z akrobatické pozice vrátil balón do šestnáctky a Dejan Lovren zblízka překonal golmana Begoviće. Aby toho nebylo málo, Bournemouthu se zranil Joshua King, takže na plac musel náhradník Junior Stanislas. Domácí mohli v prvním poločase snížit a změnit celkový obraz hry, jenomže Defoe po perfektní kolmici orazítkoval tyč!

Liverpool nehodlal vyčkávat a rozhodl se do poločasu přidat třetí zásah. Mohamedu Salahovi se to ještě ve 43. minutě nepovedlo, ale hned o minutu později už ano. Egyptský rychlík nastartoval svoje nohy, balón mu nikdo nesebral a Begović inkasoval potřetí.

Bournemouth čekal náročný druhý poločas, ale například Sevilla v Lize mistrů ukázala, že i tento stav ještě neznamená definitivní konec. Snížit mohl po dobré akci i střele Defoe, ale parádním zákrokem se vytáhl Mignolet. Konec veškerým nadějím udělal po centru Coutinha hlavičkující Firmino, který překonal Begoviće počtvrté a nikdo už o výhře Liverpooli nepochyboval.

V závěrečné půlhodině už Kloppovi svěřenci udržovali výsledek a pokojně si došli pro důležité vítězství, které je posouvá na čtvrté místo celkové tabulky.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EuroFotbal.cz: 10 ?? 1:4 pre Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 to urcite nebude. Tip 10 muze byt max Live o 1 gol

Reagovat
smazaný uživatel

Vela nechýbalo :-)

Reagovat
ondrasch77

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele