5. kolo
17.09.2016 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City - AFC Bournemouth 4:0

Fantastická jízda Pepa Guardioly pokračuje, Manchester City vyhrál i osmý soutěžní duel pod jeho vedení. Domácí utkání s Bournemouthem byl symfonií, kterou dirigoval především velkolepý Kevin De Bruyne. Pod jeho velením Citizens smetli svého soupeře rozdílem třídy a výsledek 4:0 je bez nadsázky milosrdný. Nebohý Artur Boruc totiž pochytal dalších osm střel.

Svoji šichtu začal už po pár minutách, kdy jej ze střední vzdálenosti prověřil De Bruyne. Právě bývalý záložník Chelsea otevřel skóre, když ‚poronaldinhovsku‘ zakončil přímý kop ranou pod zdí přesně k tyči. Man City byl v útoku nesmírně kreativní, k vidění byly barcelonské kombinace po zemi i rány z dálky jako v případě Kolarova.

Na 2:0 pak domácí dali z bleskového brejku. Za 11 vteřin a 11 doteků se balón dostal od vápna City až do sítě. De Bruyne ve finální fázi skvěle uvolnil Sterlinga a před Iheanachem záhy zela prázdná brána. Naopak Bournemouth se do ofenzivy prakticky nedostával, jedinou šanci pak chvíli před pauzou zhatil Kingovi Claudio Bravo.

Eddie Howe se o poločase pokusil oživit naděje svého týmu a posílil ofenzivu útočníkem Callumem Wilsonem. Stačila však jedna chyba Surmana při hlavičce a i poslední šance Bournemouthu vzplály jako papír. Kevin De Bruyne krásně vyřešil další hbitý brejk a tentokrát se po přiklepnutí Iheanacha se Raheem Sterling prosadil pro změnu gólově.

Belgický zrzek hrál velkolepý zápas, hýřil aktivitou, byl srdcem týmu a byl prakticky u všeho nebezpečného. Krátce po brance na 3:0 donutil k těžkému zákroku Boruce z přímého kopu, aby posléze zastavil útok Cherries a sám opět vyprášil rukavice jejich gólmana. Až v pětapadesáté minutě se Wilson přece jen osvědčil, byť jeho ránu po velmi agilním průniku zastavil pozorný Bravo.

Mírný vykřičník donutil Citizens k ještě větší aktivitě směrem dopředu - co třeba předvedl Sterling po hodině hry bylo velkolepé. Na pravé straně ukradl míč Danielsovi, následně přes pět hráčů pronikl celým vápnem a po krásném sólu překonal i Boruce. Jeho akci však zastavila tyčka. Ne tak ránu Ilkaye Gündogana, který za svůj premiérový gól v Premier League vděčí komu jinému než Kevinu De Bruynovi. Skvostným pasem uvolnil Gündogana ve vápně a posila z Dortmundu souboj 1 na 1 s Borucem zvládl.

Pak už se atmosféra uvolnila. Man City začal spíš s tréninkem přihrávek pod tlakem u vlastní brány a dovoloval soupeři i víc šancí. Tu největší měl po průniku Smithe opět Wilson, ale tehdy Brava zachránilo břevno. Domácí si však zápas neužili úplně bez ztráty kytičky. V závěru utkání se totiž Nolito nechal vyprovokovat Adamem Smithem a za náznak hlavičky obdržel nejspíš zaslouženou červenou kartu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (23)

Přidat komentář
MCFC_8

Uz by sa v lige patrilo udrzat ciste konto...3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

no tak snad si to veme k srdci Claudio ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

To by rozhodne mal

Reagovat
popltak

0-1

Reagovat
diastan

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Žádnej zápas v PL není lehkej , ale snad to zvládnem 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Jdeme hlavně tři body !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 :)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 :)

Reagovat
Noustress

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte, zdravim... nema nekdo DIGI 2 GO? Nebyl by nekdo ochotný se se mnou podelit o 1 zařízení na DIGI TV ? Zaplatil bych část poplatků. Jde mi jen o DIGI sporty, dekuji Smile pripadne piste na penaldo@post.cz - muzeme se domluvit i tam

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

krásný zápas KDB, Sterling, Kolarov, Fernandinho atd. až na Nolita, kde měl dostat kartu i Smith (a spíše žluté)

jiak celkově nekutečný fakt je ten je to Bournemouth

Reagovat
smazaný uživatel

hlavě to ukázat proti silným a držet

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Nolito si dnes pytal tu cervenu cely zapas. Fakt je asi stupidny ak toto urobi a potom sa cuduje.

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj hrozna stupidnost kvuli takovemu postrceni, kdyz za tohle se proste cervena dava

Reagovat
MCFC_8

a este stopka na 3 zapasy...

Reagovat
MCFC_8

Vyborny zapas z nasej strany, pocas pohara posetrit opory proti Swansea a v sobotu na ich ihroisku opat v plnej sile

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele